KıbrısManşet

Cesurer: Bu saatte AKSA’dan yakıt alıyoruz. Dedikodu olmasın diye…


Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in “Yakıt konusunda sıkıntı yok” sözlerinin aksine, Teknecik Elektrik Santrali için gece yarısı özel şirket AKSA‘dan tankerlerle yakıt alındığının fotoğraflarını paylaştı

Cesurer: Taşıma su ile değirmen dönmez

Sosyal medya hesabından fotoğraflar eşliğinde paylaşım yapan Cesurer, “Bu saatte AKSA’dan yakıt alıyoruz. Dedikodu olmasın diye… Bilinmesinde fayda var; ‘taşıma su ile değirmen dönmez’ ” ifadelerini kullandı.

Bir yol ve sokak görseli olabilir

Cesurer daha sonra yaptığı yazılı açıklamada ise; El-sen’in “Teknecik’te yeni bir yakıt krizinin kapıda olduğu”
yönündeki açıklamasını “dedikodu” olarak nitelendiren Üstel’e seslendi.

Cesurer, “Kendisinin de aslında dedikodu olmadığını çok iyi bildiği bu krizden kaçınmak için dün geceden
itibaren  kötü gün fırsatçısı AKSA’nın Kalecik’teki tesislerinden Teknecik Santrali’ne tankerlerle fuel-oil
taşıtmıştır. Öngörülen ikinci 12 bin tonluk yakıt sevkiyatının zamanında gerçekleştirilememesi nedeniyle,
bir kez daha AKSA’dan zararına yakıt alımına gidilmiştir” dedi.

“Buyurun Sayın Üstel, bu da mı dedikodu?”

Cesurer şöyle devam etti;

“16.11.2022 tarihinde yine geç anlaşma yapılması nedeniyle zamanında gerçekleşmeyen sevkiyatın yarattığı açığın kapatılması için, tanker başına 5 bin TL taşımacılık ücreti verilerek belirli aralıklarla toplam 22 adet tanker AKSA’dan Teknecik’e yakıt transferi yapmıştır.

Sayın Başbakan’ın ‘dedikodu’ açıklamasına cevabımızı, fotoğraflarla ispatlı biçimde veriyoruz. Buyurun Sayın Üstel, bu da mı dedikodu?

El-sen’in, aslı olmayan açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltmak gibi bir tavrı asla olmamıştır, olmayacaktır. Sendikamızın tüm açıklamaları; doğrular, araştırılarak ulaşılan gerçekler ışığında yapılmaktadır. Bizim dedikodularla işimiz yoktur. El-sen’in bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halkı en doğru şekilde bilgilendirmeye devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın”

Özersay: Kıb-tek’i tankerlerle yakıt dilenir konuma getirildi

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak, Kıb-tek‘in gece vakti özel firmadan tankerlerle yakıt dilenir konuma getirildiğini kaydetti.

Bir açık hava ve şunu diyen bir yazı 'siz MADDE' görseli olabilir

Özersay, “Biz bugün ‘Rum tarafı bizden elektrik satın alacak’ diye basından okuyoruz. Bizim elektrikleri mamur ettiniz de kaldı o tarafa satmak. Elektrikte arz güvenliği sağlayacağız dediğiniz şey bu muydu? Her işiniz ayın oyun” dedi.











Başa dön tuşu