KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Özgür Gazete’nin gündeme getirdiği ve tartışılan bu konu takibimizdedir


Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, gazetemizin gündeme getirdiği dernek adı altındaki dini yapılanmaların ve cemaat evlerinin haberlerine, kendi kendine muhalefet ederek “Eğitim Bakanlığı’nın eksikliği” dedi

Çavuşoğlu: Özgür Gazete’nin gündeme getirdiği ve tartışılan bu konu takibimizdedir

Meclis Genel Kurulu‘nun dünkü bütçe görüşmelerinde Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) Milletvekilleri Erkut Şahali ve Şifa Çolakoğlu‘nun haberimizi gündeme getirerek soru sorması üzerine cevap veren Bakan Çavuşoğlu adeta kendi kendisine ve kendi Bakanlığı’na muhalefet etti.

ozgur_gazete_kibris_sevkad_dernek_ogrenci_din_cemaat

Çavuşoğlu, “Son dönemlerde Özgür Gazete’nin gündeme getirdiği ve tartışılan bu konu takibimizdedir. Eğitim vermekle sohbet etmek arasında da hukuki bir farklılık vardır. Bu konuda Eğitim Bakanlığı’nın tüm eğitimlerden sorumlu olduğu düşünüldüğünde bizim bu noktada oluşan ihtiyacı karşılamamız gerekmektedir” dedi.

“Eğitim Bakanlığı bunları yapmadığı sürece başkaları durumdan vazife çıkaracaktır”

2010 yılında bu kursları, yaz döneminde okullara çekmek gayretlerinin motivasyonunun da bu ihtiyacı karşılamak üzerine olduğunu anlatan Çavuşoğlu, bu uygulamanın kendilerinden sonra kaldırılmasıyla birlikte nükseden bu durumun önünü açmış olabildiklerini söyledi.

ozgur_gazete_kibris_cemaatler_din_tarikat_sevkad_erkek_ogrecilerHaberin detayları için TIKLAYIN

Çavuşoğlu, “Dolayısıyla biz bu konuların bunlara ihtiyaç duyulmayacak şekilde düzenlemesi, bu ihtiyaçların okullarda giderilmesi noktasında mücadelemizin ortak olması arzusundayız. Bu konular okullarda karşılanmadığı sürece sizin tabirinizle merdiven altı, cemaat, dernek, adı altındaki bu yapılar bunu sürdürülecek. Bunlar maalesef toplumu rahatsız ediyor. Bunları ortadan kaldırmanın tek yolu; dini eğitimi de her konuda olduğu gibi okulda yapmaktır. Eğitim Bakanlığı bunları yapmadığı sürece başkaları durumdan vazife çıkaracaktır. Bu bir ihtiyaçtır ve bunu karşılayacağız” dedi.











Başa dön tuşu