KıbrısManşet

Erhürman: Bu tercih bundan sonra da çok konuşulacağa benziyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘ın kullandığı “Kıbrıs Türk Devleti” ifadesinin, Annan Planı‘ndaki iki eşit kurucu devletten birinin adı olduğunu hatırlattı

Erhürman: Bu tercih bundan sonra da çok konuşulacağa benziyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, Oktay’ın bugün yaptığı bir konuşmada, “Aslında kuzey demek de istemiyoruz artık” diyerek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” yerine “Kıbrıs Türk Devleti” demeyi tercih etmesinin son derece ilginç olduğunu söyleyerek, “Kıbrıs Türk Devleti” ifadesinin Annan Planı’ndaki federasyonun, yetkilerini egemence kullanan iki eşit kurucu devletinden birinin adı olduğuna dikkat çekti.

Erhürman, “Dahası, Annan Planı referandumlarından sonra KKTC, İslam İşbirliği Teşkilatı’nda, Annan Planı’ndaki isimle, ‘Kıbrıs Türk Devleti’ olarak temsil edilmeye başlanmıştır. Bu tercih bundan sonra da çok konuşulacağa benziyor” dedi.

Oktay ne dedi?

Oktay, Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye-KKTC El Ele Eğitimde Daha İleriye Programı”nda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sağlıktan ulaştırma ve altyapıya, enerjiden tarıma kadar her alanda Kıbrıs Türkü’nün yanında olduklarını ve olmaya devam ettiklerini söyledi.

Oktay, Kıbrıs Türk Devleti’nin kalkınma mücadelesinde eğitimin kritik öneminin farkında olduklarının altını çizerek, “Kuzey Kıbrıs’ın geleceği, aslında ‘Kuzey’ demek de istemiyoruz artık, Kıbrıs Türk Devleti’nin geleceği, bugün eğitim çağında olan çocuklarımız, gençlerimizdir. Kıbrıs Türkü gençlerimizin nitelikli olması, kaliteli eğitim alması, bilimde, sanatta, kültürde, sporda gelişmesi son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu