GenelKıbrısManşet

Rahvancıoğlu: TV’ye çıkıp ‘ben yaptım’ demesine rağmen, saldırganların ‘bulunamadığını’ unutmadık


Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Polis Genel Müdürlüğü’nün (PGM) Dr. Sadrettin Tuğcu‘yu kliniğinde bıçaklayan ve kısa süre önce de bir avukata saldırdığı için tutuklanması gerektiği halde ifadesinin dahi alınmadığı ortaya çıkan zanlı ile ilgili “Yasalar zanlıya ulaşmamıza imkan vermedi” savunmasına örneklerle cevap verdi

Rahvancıoğlu: Polisi bir de sivile bağlıyken mi denesek?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rahvancıoğlu, kamera kaydı olan saldırgana, Meclis’in damında yürüyen faşiste ulaşamayan PGM’nin, iftiraya uğrayan işçilere nasıl olup da ulaşabildiğini sordu.

“Polisi bir de sivile bağlıyken mi denesek?” diye soran Rahvancıoğlu, “Hekimin bıçaklanması olayı ile ilgili, önceden hakkında bir avukata saldırı şikayeti bulunan ve kamera kayıtları ile kanıtlı mesele hakkında Polis Genel Müdürlüğü açıklama yapmış. Özetle; ‘Yasaların verdiği teknik ve idari yetkiye dayanarak, zanlıya ulaşmak mümkün olmadı’ diyor” dedi.

“TV’ye çıkıp ‘ben yaptım’ demesine rağmen, saldırganların ‘bulunamadığını’ unutmadık”

Rahvancıoğlu şöyle devam etti;

“Bir kişi size bıçakla saldıracak, bu olayın kamera kaydı da olacak, bu kişinin kim olduğu da bilinecek ama Polis Örgütü o kişiye ‘ulaşamayacak’

Oysa aynı Polis Örgütü’nün patron-işçi uyuşmazlıklarında hakkını arayan işçiye, hiçbir kanıt yokken ‘hırsızlık’ diye iftira atan patronun şikayetine dayanarak, işçiyi apar topar hücreye attığını çok iyi biliyoruz.

Benzer bir tutumun Meclis damında yürüyen 9 faşistte de yaşandığını, kamera görüntülerine, hatta birkaçının TV’ye çıkıp ‘ben yaptım’ demesine rağmen, saldırganların ‘bulunamadığını’ unutmadık!

Acaba tüm bunlar, Polis Teşkilatı’nın askere bağlı olmasından kaynaklı olabilir mi? Bir de dünyadaki diğer örnekleri izlesek, polisi sivile bağlasak? Belki çözeriz sorunu”











Başa dön tuşu