Ümmühan Gökpınar adlı yurttaş, KOAH ve panik atak hastası olan annesi Rüştiye Gökpınar‘ın, akciğer ameliyatına alınıp narkoz verildikten sonra “gerekli ekipman olmaması” nedeniyle operasyon gerçekleşmeden ameliyathaneden çıkarıldığını söyleyerek, duruma isyan etti, Bakanlık ve yetkililerden açıklama beklediğini söyleyerek, işin peşini bırakmayacağını belirtti
Ülke sağlık sisteminde yaşanan skandallara bir yenisini daha eklendi
Sosyal medya hesabından duruma isyan eden ve sesini duyurmak için Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ve Sağlık Bakanlığı resmi sayfası başta olmak üzere sağlık örgütleri ile siyasileri etiketlediği paylaşımında yaşadıklarını anlatan Gökpınar’ın söyledikleri, ülke sağlık sisteminde yaşanan skandallara bir yenisini daha ekledi
Gökpınar, annesi Rüştiye Gökpınar’ın ameliyat kararı verilerek Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi‘nde üç gün yattığını ancak ameliyat günü geldiğinde operasyon gerçekleşmeden taburcu edildiğini anlattı ve “Üç gün boyunca hastanede yatıp, narkoz alıp, operasyon gerçekleşmeden taburcu edilmenin mazereti yok” ifadelerini kullandı.
“65 yaşında, KOAH ve panik atak hastası annemi narkoz verdikten sonra ameliyat etmeden çıkardılar”
Ümmühan Gökpınar, annesinin yaşadıklarını şöyle anlattı;
“Annem Rüştiye Gökpınar 12 Haziran’da hastaneye yattı, iki gün takip ve tetkikten sonra 14 Haziran sabahı ameliyat için hazırlandı. Ameliyathaneye alındı ancak bir saat sonra narkozdan yarı baygın uyanmış halde servise getirildi.
Ameliyat gerçekleşmemiş!
65 yaşında, KOAH ve panik atak hastası bir kadını akciğer ameliyatına alıyorsunuz, narkoz veriyorsunuz, ciğerine tüp indiriyorsunuz, sonra daha ince bir tüpe ihtiyaç hasıl oluyor ve tüp yok deniliyor ve bu yüzden ameliyat gerçekleşmiyor!
Hastanenin genel olanaksızlıklarını saymıyorum bile…
“Bakanlık ilaç ve ekipmanların sadece bir kısmını gönderiyormuş; Bana ne!”
Başhekim yardımcısı Dr. Hasan Hansel ile görüşüyorum, durumu anlatıyorum. Sağ olsun işin aslını, sorunun sebebini öğreniyor, gerekli uyarıyı yapıyor. Ama yetmez!
Başka bir sağlık çalışanı da diyor ki; ‘Sağlık Bakanlığı gerekli ilaç ve ekipmanların sadece bir kısmını gönderiyor’
Bana ne!
“Kadavra üzerinde deney yapmıyorsunuz”
Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama istiyorum; İhmalde payı olanların cezasız kalmamasını istiyorum!
Bu ihmalin sonuna kadar takipçisi olacağım. İnsan hayatına mâl olabilecek basit hataların yapılması kabul edilemez.
Kadavra üzerinde deney yapmıyorsunuz, hastaların fiziksel sağlığını iyileştiremediğiniz yetmezmiş gibi ruhsal sağlığını da bozuyorsunuz”