KıbrısKültür&SanatSürmanşet

“Kınasız Gelinler” Mağusa’da tanıtıldı, Lefkoşa etkinliği yarın yapılacak


Fulya Adalıer’in yazdığı “Kınasız Gelinler” kitabı Mağusa Bandabuliya’da gerçekleştirilen bir etkinlikle okurlara tanıtıldı. Mağusa Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe Mağusalı kitap severler büyük ilgi gösterdi

“Kınasız Gelinler” Mağusa’da tanıtıldı

Yazarın kitabın içeriği ve hazırlanış süreci hakkında bilgi verdiği söyleşinin ardından okurlar kitap alarak yazara imzalatma ve sohbet etme imkanı da buldular.

Romanda, 1930’lu yıllarda, saç örgüsü misali birbirlerine yürekten kenetlenen dört genç kızın aşkları, acıları, isyanları, sessiz çığlıkları, dayanışmaları ve erkek egemen dünyadaki varoluşları konu ediliyor.

Yoksul bir köylü kızı olan ve Filistin’e gönülsüz gelin giden Hatice’nin, saygın ve aydın bir aileden gelen Lefkoşalı Emine’nin, dönemin İngiliz Valisi’nin zeki kızı Olivia’nın ve özgürlüğünün peşinde koşan, uçarı Elena’nın, ayrı yollara sapan fakat ayrılamayan, “kadın” olma hikâyesi “Kınasız Gelinler” kitabında okura sunuluyor.

Fulya Adalıer Canbolat, sadece “Hatice”lerin yıllar sonrasına uzanan sesi olmakla kalmıyor, dönemin Kıbrıs’ının sosyo-ekonomik ve kültürel yaşantısını da sinematografik bir anlatımla satırlara yansıtıyor.

Lefkoşa tanıtım etkinliği Cumartesi yapılacak

Romanın Lefkoşa tanıtım söyleşisi ve imza günü ise 24 Haziran Cumartesi saat 18.30’da K.Kaymaklı’dakli La Bella Patisserie & Gloria Jean’s Cafe’de yapılacak.

Etkinlikte, Filistin’e kınasız gelin giden kızların anısına kına yakma ritüeli de gerçekleştirilecek. Kitap severler, romanı alarak yazara imzalatma imkanı da bulacaklar.











Başa dön tuşu