EkonomiGenelKıbrısManşet

Kalyoncu: “Ortak akıl” izleyedursun, hükümet Kıb-tek’in işini bitirmeye çok yakın


Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) eski Başkanlarından Tuluy Kalyoncu, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Kamu İhale (Değişiklik) Yasası nedeniyle devam eden ateşli eylemler sırasında “Ortak Akıl” çağrısıyla yaptığı ve eylemlerin sonlandırıldığı toplantıya atıfta bulunarak, AKSA’nın 700 milyon kilowatt saat (kWs) alım garantisinin, yeni sözleşmeyle ülkenin tam bir yıllık ihtiyacı olan 1 milyar 500 milyon kWs’ye çıkarıldığını söyledi

Kalyoncu: Ortak akıl izleye dursun, hükümet Kıb-tek’in işini bitirmeye çok yakın

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kalyoncu, “Ortak akıl izleye dursun, hükümet, Kıb-tek’in işini bitirmeye çok yakın” diyerek, yasanın değiştirilmesi sonrası AKSA ile yapılan 700 milyon kWs alım garantisinin, yeni sözleşmeyle ülkenin tam bir yıllık ihtiyacı olan 1 milyar 500 milyon kWs’e çıkarılacağını söyledi.

Kalyoncu, “AKSA’nın yıllık 30 milyon doları bulan ülkemizdeki kârı, 60 milyon dolara ulaşacak. Kıb-tek’in AKSA ile bankalara olan borcu, AKP’nin kontrolündeki Halk Bankası’ndan alınacak 805 milyon TL tutarındaki kredi ile kapatılacak. Böylece halen kötü yönetilen ve zarara satışa zorlanan Kıb-tek’in istendiği zaman ipi çekilebilecek” dedi.











Başa dön tuşu