InstagramKıbrısManşetSiyaset

Halkın Partisi Lefke’yi ziyaret etti: Lefke üvey evlat gibi




Halkın Partisi (HP) Lefke’yi ziyaret ederek Kaymakamlık, Belediye, mahkemeler, posta ve polis gibi kamu hizmeti veren kurumların yetkilileriyle ve vatandaşlarla bir araya geldi ve sorunları dinledi

Özersay: Sadece seçim zamanı değil her zaman halkın içindeyiz

HP Genel Başkanı Kudret Özersay’a Lefke ziyareti sırasında Genel Sekreter Turgut Alas, Lefke İlçe Başkanı Murat Helvacı ve Lefke İlçe Yönetim kurulu üyeleriyle Güzelyurt İlçe Başkanı Aykut Erişir de eşlik etti.

Ziyaret sırasında basına açıklamalarda bulunan Özersay “Biz Halkın Partisi olarak sadece seçim zamanı değil her zaman halkın içindeyiz ve vatandaşın yaşadığı sorunları yerinde inceleyerek vatandaşları doğrudan dinleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Lefke üvey evlat gibi”

“Lefke’nin ciddi sorunları vardır, merkez, çarşı adeta terk edilmiş bir bölge gibidir ve giderek daha da boşalmaktadır” diyen Özersay, maalesef Lefke’nin ilçe olma kararının da sadece kağıt üstünde kaldığını, zamanında uyarmış olmalarına rağmen hiçbir hazırlık yapılmadan sırf oy uğruna Lefke’nin ilçe yapılması kararı alındığını ancak gereğinin yapılmadığını kaydetti.

Özersay, “Bugün Lefke adeta üvey evlat muamelesi görmektedir” ifadelerini kullandı.

“Asayiş için polis güçlendirilmeli, Lefke Mahkemesi derhal açılmalıdır”

Özersay açıklamasında binlerce öğrencinin üniversiteye geldiği bu bölgede asayiş sorunlarının önlenmesi için canla başla çalışan polisin burada güçlendirilmesinin, karakol düzeyinden bir ilçe olmasının gereği olarak bir polis müdürlüğüne dönüştürülmesinin, personel takviyesi yapılmasının, Mahkemenin de bir an önce Güzelyurt yerine Lefke’de görev yapmaya başlamasının gerektiğini kaydetti.

Özersay, “Mahkeme binası bitmiş olmasına rağmen sırf içerisindeki mefruşat henüz alınmadı diye gecikme yaşanması kabul edilemez. Madem ki Mahkememiz ve Yargıçlarımız bu göreve hazırdırlar o halde bir an önce mefruşat konusu da halledilip mahkemenin devreye girmesi gerekir” dedi.

“İmar planı neden bekletiliyor? İş işten geçsin diye mi?”

Lefke Kaymakamı Sadi Güneş ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’yı da makamlarında ziyaret eden Halkın Partisi heyeti, özellikle Lefke İmar Planı’nın hazırlanmış olmasına rağmen neden yayınlanıp yürürlüğe girmediğini de sorguladı.

Özersay, “İmar planının hayata geçmesi için neyi bekliyorlar? Birilerinin gerekli izinleri alıp rant elde etmesini mi bekliyorlar? İmar planını aynen Mağusa, Yeniboğaziçi ve İskele İmar Planı’nda yaptıkları gibi iş işten geçtikten sonra mı yayınlayacaklar?” diye sordu.

HP Genel Başkanı Özersay konuyla ilgili olarak sosyal medya platformunda da bir açıklama yaparak şu hususlara dikkat çekti:

“Bugün Lefke’de Mahkeme binasını, Kaymakamlık, Belediye, Kooperatif gibi kurumları ziyaret ederek yetkililerden bölgenin sorunlarıyla ilgili olarak bilgi aldık, vatandaşlarla sohbet ederek kağıt üzerinde ilçe ilan edilen ama fiilen Güzelyurt İlçemize bağlı, onun altında idari bölge gibi muamele gören Lefke’yi Lefkelilerden dinledik. Lefke üvey evlat muamelesi görüyor!”











Başa dön tuşu