InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özkunt: Ateşkes olduğunu şimdi mi hatırladınız? Bize lo lo lo yapmayın


Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, hükümetin bir “menfaat çetesi” görünümünde olduğunu söyledi ve arka kapıdan yapılan istihdamlara, partili ve akrabaya dağıtılan T izinlerine işaret etti

Özkunt: Kıbrıs sorununun yörüngesini ayrılıkçı perspektiften belirleyenlerin çabası

Kuzey Kıbrıs TV’de yayınlanan Kaptanın Günlüğü programında Ahmet Kaptan’ın sorularını yanıtlayan Özkunt, T izinli araçların güneye geçişleriyle ilgili Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından yapılan kısıtlamalar hakkında konuştu, karşılıklı geçişlerin yoğunluğundan ve Kıbrıslırumların kuzeyde yaptıkları yoğun alışverişten duyulan bir rahatsızlık olduğunu kaydetti.

Kıbrıs sorununun yörüngesini ayrılıkçı bir perspektiften belirleyenlerin bunu devam ettirmeye çalıştığını kaydeden Özkunt, yaşanan sorunların da bu nedenle sürdüğünü, bunun sona ermesinin tek yolunun da karşılıklı diyalogdan geçtiğini belirtti.

“2023 yılında büyük bir fakirleşme yaşandı”

2023 yılının; ekonomi ve özgürlükler açısından Kıbrıs Türk toplumu adına iyi geçen bir yıl olmadığını kaydeden Özkunt, bunun Türkiye’deki faiz politikası nedeniyle yaşandığını, akıl dışı bir ekonomi yönetimi yüzünden enflasyon ve döviz kurlarının aşırı yükselmesinin bu sonucu doğurduğunu dile getirdi.

Nevzat Özkunt (sağda)

Özkunt, “Bu unsurlarla birlikte, buradaki beceriksiz yönetim de sürece eklenince; 2023 yılında büyük bir fakirleşme yaşandı. Zaten araştırmalarda da ortaya çıkıyor ki; yurttaşın yaşadığı en büyük sıkıntıların başında ekonomik sıkıntı geliyor” dedi.

İfade özgürlükleri konusunda da büyük sıkıntılar yaşandığını, Mahkemeleri meşgul eden basın ve ifade özgürlüğü davalarının çokça gündeme geldiğini hatırlatan Özkunt, 2023 yılının bu sorunlarla geçtiğini ve 2024 yılına da böyle girildiğini kaydetti.

“Halk Market’ler konusunda Belediyeler Birliği’ni göreve davet ettik”

TDP’nin kuru bir muhalefet yapmadığını, çözüm önerileri getirdiğini, bunlardan bazılarının Halk-Market’ler ve Hal Yasası değişikliği olduğunu anlatan Özkunt, özellikle Halk Market’ler konusunda Belediyeler Birliği’ni göreve davet ettiklerini anımsattı.

Özkunt, “Bu halk-Market’ler onların girişimiyle gerçekleşebilir. Biz; ‘bu etiket fiyatları astronomik şekilde artarken ve çok büyük vurgunlar yapılırken, bir sosyal belediyecilik örneği yapılabilir ve yerli üreticiden alınan ürünler, düşük marjlı olarak insanlara sunulabilir’ dedik. Ekonomi Bakanı da çıktı ‘biz deneyim yapıyoruz’ dedi. Bu açıklama inandırıcılıktan uzaktır” dedi.

“Biz kişisel gaile değil ülke gailesi taşıyoruz”

“Ticaret Dairesi’nin ağırlık vereceği konu; temel tüketim maddelerindeki fiyatlandırmalardır” diyen Özkunt, bunun sonucunda da gerekli ceza-i müeyyidenin uygulanmasının gerektiğini kaydetti ancak bu konuda hükümetten ve ilgili Bakanlıktan bir umutları kalmadığını söyledi.

Özkunt, “Önümüzdeki günlerde Halk-Market’lerle ilgili çalışmalarımızı geliştireceğiz ve görüşmeler yapacağız. Çünkü biz kişisel gaile değil ülke gailesi taşıyoruz” dedi.

“Ateşkes olduğunu şimdi mi hatırladınız? Bize lo lo lo yapmayın”

Vicdan-i ret konusunda da değerlendirmelerde bulunan Özkunt, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin sunduğu Askerlik Yasası (Değişiklik) Önerisi’ne “ateşkeş” gerekçesiyle ret oyu veren UBP-DP-YDP’ye “Ateşkes olduğunu şimdi mi hatırladınız? Bize lo lo lo yapmayın” diye seslendi.

Özkunt, “Bunların arkasına sığınmasınlar. Özü sözü bir olarak vicdan-i ret yasasını bir an önce Meclis’ten geçirsinler ve bu ayıptan bir an önce kurtulalım” dedi.

“Akpınar bunu kendi partisine söylesin”

Demokrat Parti (DP) Milletvekili Serhat Akpınar’ın, “Vatandaşlıklar derhal durdurulmalı” sözleri hakkında da konuşan Özkunt, Akpınar’ın bunu kendi partisine ve içinde bulunduğu hükümete söylemesi gerektiğini vurguladı.

Özkunt, “Bu ülkenin dokusu ve Kıbrıs Türk halkının iradesi günden güne erozyona uğruyor. İstisnai vatandaşlık verme yetkisi Bakanlar Kurulu’ndan alınmalıdır. Bugüne kadar hükümetin olumlu bir hizmetini göremedik, hazır Akpınar böyle düşünüyorken, gitsin kendi partisine bunu söylesin” dedi.

“Hükümet bir menfaat çetesi görünümündedir”

Hükümetin bir “menfaat çetesi” görünümünde olduğunu, arka kapıdan yapılan istihdamlara, partili ve akrabaya dağıtılan T izinlerine işaret etti, hükümeti oluşturan partilerin ülke kaynaklarını kendi yandaşlarına kullandığını belirtti.

Erken seçim konusunda da değerlendirme yapan Özkunt, “Bu yıl açıkçası kurultaylar yılıdır, bir erken seçim olur mu önümüzdeki göreceğiz. Ama olursa da toplum gailesi taşıyan bir Meclis çoğunluğunun olması için üzerimize düşeni yaparız” dedi.

TDP Basın Bürosu











Başa dön tuşu