InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Sayın Ataoğlu ve Üstel; şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?


Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, yaptıkları şikayet üzerine Ombudsman‘ın raporunu tamamlayıp açıkladığını ve raporda “Turizm Bakanlığı’nın hukuka aykırı ve ihalesiz işlem yaptığı” tespitinin yer aldığını açıkladı, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve atama Başbakan Ünal Üstel‘e “Şimdi ne yapacaksınız?” diye sordu

Özersay: Varan bir! Ombudsman hukuka aykırı olarak ihalesiz işler yapıldığını tespit etti!

Sosyal medya hesabından, Ombudsman raporu eşliğinde açıklama yapan Özersay, Ombudsman’ın Turizm Bakanlığı’nın yasaları çiğnediğini tespit ettiğini duyurdu.

Özersay, “Varan bir! Şikayetimiz üzerine Ombudsman bugün raporunu açıkladı ve sayın Fikri Ataoğlu’na bağlı olan Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin hukuka aykırı olarak ihalesiz işler yaptığını, hem Kamu İhale Yasası’na hem de İyi İdare Yasası’na aykırı davrandığını yasaları çiğnediğini tespit etti” dedi.

İlgili Ombudsman raporundan bir bölüm

“Ombudsman tarafından saptanan bu hukuksuzluğu gidermek için ne yapacaksınız?”

Ombudsman’ın “Kiralama işlemlerinin Kamu İhale Yasası’na göre ihaleye çıkılarak yapılması gerekirken yasaya aykırı şekilde kiralamalar yapmış, İyi İdare Yasası’nın “İdare Anayasa ve yasalara uygun faaliyette bulunur” maddesini de ihlal etmiştir” tespitini yaptığını kaydeden Özersay, “Şimdi Turizm Bakanlığı’na soruyoruz: Şikayetimiz üzerine Ombudsman tarafından saptanan bu hukuksuzluğu gidermek için ne yapacaksınız?” diye sordu.

“Sayın Üstel, ne yapmayı düşünüyorsunuz?”

Özersay şöyle devam etti;

“Sayın Ünal Üstel’e de soruyoruz: Kabinenizde bir Bakanlığın hukuka aykırı, yasa dışı iş yaptığı tespit edildi. Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Bu hukuksuzluğu, bu yasa dışılığı düzeltmek için ne yapacaksınız? Bunun gereğini yapacak mısınız yoksa konuyu mahkemeye taşımamızı mı tercih edersiniz?

Biz açıklama yapmakla yetinmiyoruz sonuç alıcı adımlar atarak yolsuzluk ve hukuksuzlukların üzerine gidiyoruz, gitmeye de devam edeceğiz”











Başa dön tuşu