InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Özersay: Aksi durumda okullarda huzur ortamı kalmaz




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, şiddete başvurduğu iddia edilen öğretmenin okula devam ettiğini, şiddete maruz kalan öğrencinin de o öğretmenin sınıfına girmeye mecbur bırakıldığını söyleyerek, “geçici uzaklaştırma” ya da benzeri bir “geçici tedbir” alınmadığını kaydetti

Özersay: Polis de Eğitim Bakanlığı da doğru olanı yaptı ama

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, bir hafta önce bir lisedeki bir öğretmenin öğrenciye tokat atarak dövdüğü iddia edildiğini ve bu iddiaların basına yansıdığını, polis soruşturma başlattığını, Eğitim Bakanlığı’nın da disiplin soruşturması başlattığını hatırlattı.

Özersay, “Aile hastaneden rapor aldı, basına yansıyan fotoğraflarda çıplak gözle dahi darp belli oluyordu. Sebebi ne isterse olsun şiddet haklı görülemeyeceğine göre Polis de Eğitim Bakanlığı da doğru olanı yaptı” dedi.

“Geçici tedbir alınmadı, aileler tedirgin”

Ancak şiddete başvurduğu iddia edilen öğretmenin okula devam ettiğini, şiddete maruz kalan öğrencinin de o öğretmenin sınıfına girmeye mecbur bırakıldığını söyleyen Özersay, “geçici uzaklaştırma” ya da benzeri bir “geçici tedbir” alınmadığını, ailenin de diğer öğrenci ailelerinin de ciddi şekilde tedirgin olduğunu kaydetti.

Özersa, “Ve tam da böyle bir ortamda bugün bir başka okulumuzdan öğrenciye karşı şiddet uyguladığı iddiası geldi! Elbette her olayı kendi özelinde, kendi şartları içerisinde değerlendirmek gerek ancak geçen hafta şiddete başvurulduğunda gecikmeksizin caydırıcı tedbir alınmış olsaydı belki bugün yeni bir şiddet olayı gerçekleşmeyecekti” dedi.

“Aksi durumda okullarda huzur ortamı kalmaz”

Özersay şunları kaydetti;

“Eğitim Bakanlığı bu olaylarla ilgili olarak disiplin süreçlerinin ya da polis süreçlerinin sonuçları ortaya çıkıncaya kadar geçici ve caydırıcı tedbir almalıdır.

Masumiyet karinesine aykırı davranmaksızın geçici tedbir alınabilmelidir aksi durumda okullarda huzur ortamı kalmaz ve tedirginlik genel anlamda eğitimi de; öğrencilerin, ailelerin ve öğretmenlerin psikolojilerini de olumsuz yönde etkiler”











Başa dön tuşu