InstagramKıbrısManşetSiyaset

Naimoğulları: Bu kadar insanı bırakıp gitmek doğru olmaz, bizi oyuna getireceklerini zannediyorlar




Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ve eylemciler, atanmış Başbakan Ünal Üstel’in, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman aracılığıyla, “Gelin Meclis’te görüşelim” teklifini reddetti, “Sen buraya gel” çağrısı yaptı

Naimoğulları: Hayvancılar meclise gelsin, orada görüşelim” dendi. Kesinlikle kabul etmiyoruz

Hayvancılar Birliği’nin eylemleri sürerken eylemciler, dokunulmazlıkları olduğu için milletvekillerine içeri girmeleri ve görüşme gerçekleştirmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Bunun üzerine Başbakanlık binasına giren vekiller ve örgüt başkanları, çıkışta yaptıkları açıklamada, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman‘ın Başbakan’ı aradığını ve görüşmeler için ortak zemin aradığını kaydetti.

Yapılan telefon görüşmesinde, atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in,  “Hayvancılar Meclis’e gelsin, orada görüşelim” dediğini aktaran Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, kendisinin ise bu teklifi reddederek “Ben bunu asla kabul etmedim. Burada eylem yaparken, oraya gitmeyeceğimizi belirttim. Bu kadar insanı bırakıp gitmek doğru olmaz. Görüşmekten kaçmıyoruz. Gelsinler burada görüşelim” dediğini aktardı.

“Eski Bakanlar, Başbakanlar hep böyle yapıyordu. Bizleri çağırarak, kışkırtma yaratmaya çalışıyorlar”

Naimoğulları, eski Bakan ve Başbakanların kendileriyle her zaman burada görüştüğünü belirterek, çözüm önerileri sunulacağı ve kararlar verileceği zaman, bu tür görüşmelerin ve açıklamaların Başbakanlık önünde yapılabildiğini hatırlattı.

Halkla birlikte hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan Naimoğulları, “Bizi oyuna getireceklerini zannediyorlar. Kışkırtma çıkarmaya çalışıyorlar. Görüşmeye açığız. Başbakanlıkta’ Üstel ile görüşmeye açığız. Lakin, Meclis’e gitmeyiz. Kimse bizi ayağına çağıramaz. Siz halkın ayağına geleceksiniz ve biraz özveri göstereceksiniz” dedi.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu