InstagramKıbrısManşetSiyaset

Serdaroğlu: 124 TL düşüşle neden işveren böylesi bir komik duruma düşüyor, anlamış değiliz


Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hükümetle vardıkları uzlaşmayla belirlenen asgari ücretin 124 TL geri çekilmesine tepki göstererek, hükümetin asgari ücreti bile yüzüne gözüne bulaştırdığını ve hükümetin istese işveren tarafını ikna edebileceğini vurguladı

Serdaroğlu: Asgari ücreti bile yüzünüze gözünüze bulaştırdınız

Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücret masasında yüzde 23.50 oranındaki artışa ilişkin hükümetle vardıkları uzlaşmaya rağmen, son toplantıda bu anlaşmanın bozulmasını eleştirdi.

Serdaroğlu, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunarak, “Asgari ücreti bile yüzünüze gözünüze bulaştırdınız” dedi.

“Asgari ücretli soruyor: Sizin derdiniz 124 TL mi?”

Serdaroğlu, yaptığı açıklamada, Hür-İş Federasyonu olarak, yaklaşık iki hafta önce asgari ücrette yüzde 23.50 olarak belirlenen orana sadık kalındığını hatırlatarak, hükümetin son toplantıda bu anlaşmayı bozduğunu ve işverenlerle daha düşük bir rakama anlaştığını vurguladı.

Kimsenin ölmeyeceği ve kimsenin de zengin olmayacağı bir oranda asgari ücret düşüşü yapıldığına dikkat çeken Serdaroğlu, “Asgari ücretli ‘Sizin derdiniz 124 TL miydi?’ diyerek verilen bu karara tepki gösteriyor” dedi.

“Bu sorunun yanıtı hükümetin sonunu getirecek”

Serdaroğlu, kararın “saçmalık” olduğunu belirterek, “Neden işveren böylesi bir komik duruma düşüyor, anlamış değiliz. Aldığınız bu tuhaf karar karşısında herkes şaşkına dönmüş durumda. Yaptıklarınız yapacaklarınızın en büyük işareti. Asgari ücreti belirlerken de yüzünüze gözünüze bulaştırdınız.

Hükümet isteseydi, işverenleri ikna edemez miydi? Peki, neden yapmadı? İşte bu sorunun yanıtı, hükümetin sonunu getirecek. Hem işverenler hem de hükümet, bu kararla itibar kaybına uğramıştır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu