InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Dionisiou’nun müthiş mezuniyet konuşması: “Bölünmüş ve açık yaraları olan bir adada yaşıyoruz”


Kıbrıslı genç Lambros Dionisiou, Yüksek Onur derecesi ile mezun olduğu Kıbrıs Üniversitesi‘ndeki diploma töreninde yaptığı konuşmasında; ülkesini terk edeceğini söyledi ve bunun sebeplerini tek tek açıkladı

Dionisiou’nun müthiş mezuniyet konuşması Kıbrıslı gençlerin durumunu özetledi

Törende yaptığı konuşmada, Kıbrıslı gençlerin hislerine tercüman olan ve Kıbrıs’ın bölünmüşlüğünün etkileri anlatan Dionisiou, ülkesini terk etmeye neden karar verdiğini şu sözlerle açıkladı;

Lambros Dionisiou

“Beni bağışlayın çünkü bu gece için farklı bir konuşma hazırlamıştım ama bugün provasını yaptığımda, buraya size söylemeye geldiğim şeyin gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını fark ettim. Korkunç bir umutsuzluğa, bir hayal kırıklığına kapıldım.

Ne yazık ki çökmekte olan bir toplumda yaşıyoruz. Kurumlar çöküyor, vatandaşlar öfkeli ve yolsuzluk gelişiyor.

“Bölünmüş ve açık yaraları olan bir adada yaşıyoruz”

Birbiri ardına skandalların yaşandığı ve uluslararası alanda kötülenen bir ülkede yaşıyoruz. Buna rağmen kimsenin cezalandırılmadığı ve hiçbir şeyin değişmediği bir ülkede yaşıyoruz. Bölünmüş ve açık yaraları olan bir adada yaşıyoruz.

Tüm bunlar insanları yurtdışına yönlendiriyor, orada daha iyi bir şey bulacaklarını umuyorlar. Ben de o insanlar arasındayım.

“Geri dönüp dönmeyeceğimi bilmiyorum”

Geri dönüp dönmeyeceğimi ve ne zaman döneceğimi bilmeden gidiyorum.

Çünkü Kıbrıs’ta kalırsam, öyle bir zaman gelecek ki birileri bilgi, beceri ve deneyimiyle değil parti kimliği ve aile bağlantılarıyla daha iyi kabul edilecek.

Gidiyorum çünkü bu ülkenin zaman içinde tek yapmayı başardığı şey; hayal kırıklığına uğratmak ve gençlerinin kanatlarını kırmak oldu”

Dionisiou’nun konuşmasının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;

https://www.facebook.com/chproto/videos/447908307953647











Başa dön tuşu