InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Berna Laçin Kıbrıs’ta hastaneye kaldırılan annesi için Tatar’dan yardım istedi: “Doktor yok!”


Türkiyeli sanatçı Berna Laçin, annesinin Kıbrıs‘ta kalçasını kırdığını ancak kaldırıldığı hastanede kimse olmadığını söyleyerek, sosyal medyadan atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a çağrı yaptı, Cumhurbaşkanlığı’ndan yanıt geldi

Laçin: Doktor yok, yardım rica ediyorum

Türkiye’de muhalif kimliğiyle bilinen oyuncu Berna Laçin, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Tatar’ı etiketledi.

Laçin paylaşımında, “Annem yine Kıbrıs’ta kalçasını kırdı ve yalnız. Ambulansla hastaneye götürülmüş ama hastanede hiç doktor yok, icapçı bile yok, yardım rica ediyorum” diyerek Tatar’ı etiketledi.

Meclis eski vekillerinden Gülşah Sanver Manavoğlu‘nun bu paylaşımı kendi sayfasında, “Berna Laçin’in haklı feryadıyla ülkemizdeki hazin durum deniz aşırı da açığa çıktı… Sayın Ersin Tatar bu konu ile alakalı ne yaptınız? Bari bu konu açılmışken ülkemizdeki hastaların ilaç ihtiyacında yaşanan kaos ile alakalı duruma da el atmayı düşünmez misiniz?” sözleriyle paylaşması sonrası ise Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından Muslu Akgüney, Manavoğlu’nun paylaşımın altına yorum yaparak, Cumhurbaşkanlığı tarafından duruma müdahale edildiğini belirtti.

Danışman Akgüney: Cumhurbaşkanlığı konuyla ilgilendi

Akgüney şunları söyledi;

“Berna hanımın başkanı konu ile ilgili etiketlemesinden kısa süre sonra Cumhurbaşkanımız sağlık danışmanı ile de istişare ederek hemen hastanın hangi hastanede olduğunun tespitini yaptırdı ve ilgili makamlardan takip ve bilgi istedi. Doktorun gelmesiyle hastanın kalp sorunu da olduğu tespit edilip hasta Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye varır varmaz müşahede altına alınıp tedavisi başlatıldı. Cumhurbaşkanı sürecin takipçisi olup gereğinin yapılmasını tüm ilgili yetkililerle birlikte sağlamıştır. Sağlık Bakanı, doktorlar ve sağlık ekipleri de gerekli müdahaleleri en iyi şekilde yapmaktadır. İlaç konusu ilgili Bakanlığın konusu olup sadece ilaç değil ülkenin tüm konuları hassasiyetle Cumhurbaşkanı tarafından takip edilmektedir”











Başa dön tuşu