GüncelInstagramKıbrısManşet

Baraka Kültür Merkezi: Eğitim Bakanlığı’nı alkışlıyoruz 


Baraka Kültür Merkezi, geçtiğimiz hafta Eğitim Bakanlığı önünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması sonrasında, Baraka’nın yaz aylarında çocuklara özel düzenleyeceği kültür-sanat etkinliklerinin Bakanlık tarafından araştırıldığı ve engellenmek istediğini duyurdu

Baraka Kültür Merkezi: Eğitim Bakanlığı’nı alkışlıyoruz

Baraka Kültür Merkezi‘nden yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta Eğitim Bakanlığı önünde yapılan basın açıklaması ve Eğitim Bakanlığı’nın 0 (sıfır) notu aldığı karne görseliyle gerçekleştirilen eylem sonrasında Baraka’nın yaz aylarında çocuklar için düzenleyeceği kültür ve sanat etkinliklerinin Bakanlık tarafından araştırıldığını hatta polise şikayet edilerek engellenmek istenildiğini açıkladı.

Eğitim Bakanlığı’nın bu hareketinin “alkışlanmaya” değer olduğunu belirten Baraka Kültür ve Sanat Merkezi, Eğitim Bakanlığı yetkililerinin adanın kuzeyindeki her türlü eğitim ve öğretim etkinliğini denetlemesi gerektiğini, bu eğitimlerin çağdaş, bilimsel, laik, çocuk haklarına ve Kıbrıslıtürk halkının değerlerine uygun olup olmadığını kontrol etmesi gerektiğini vurgulandı.

Açıklamada, Eğitim Bakanlığı’nın tüm eğitimleri çok sıkı bir şekilde denetleyerek “Kuran kursları gibi, başta bilimsellik ve laiklik prensibi olmak üzere çocuk haklarına da aykırı olan ve çocuk istismarına yol açan bu gibi yerleri kapatmalıdır. Bununla da kalmayarak çocuklar için yaz aylarında ücretsiz, kamusal, nitelikli kültür-sanat-spor-bilim etkinlikleri düzenlemelidir” ifadeleri kullanıldı.

“Eğitim Bakanlığı’nın Baraka’ya özel bir husumeti olamayacağına göre…”

Baraka Kültür Merkezi’nin açıklaması şu şekilde devam etti:

“Bakanlığın Baraka’ya özel bir husumeti olamayacağına göre, yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz bu kültür-sanat etkinliklerini takibe almasından anladığımız odur ki görevlerini bir tamam yapmaya çalışmaktadırlar. Dolayısıyla, izinsiz olarak açılan ve pedagojik formasyonu olmayan kişilerce çocukların kafasını bulandıran yasa dışı yerlerin derhal kapatılacağını anlıyor ve alkışlıyoruz.

Soyut düşünme yeteneğini kazanmamış yaştaki çocuklara Kuran kursu veren yerlerin denetlenip kapatılacağını anlıyor ve alkışlıyoruz! Anayasal görevlerini yapmaya bu denli hassas olan Eğitim Bakanlığı’nın kamusal eğitim hakkını sağlamasını, devlet okullarında kayıt ücreti alınmasını durdurmasını, yasalara aykırı dershaneleri denetlemesini de bekliyoruz

“Etkinliklerimize katılan tüm üyelerin tümü pedagojik formasyona sahip kişilerdir”

Baraka Kültür Merkezi’nin bu yıl onuncusu gerçekleşecek olan yaz aktivitelerine gelirsek; Bakanlığa sözlü ve yazılı olarak bildirdiğimiz gibi, bir kültür derneği olarak eğitim-öğretim faaliyeti değil kültür-sanat faaliyeti yapmaktayız. Buna rağmen yaz kültür sanat etkinliklerimizde görev alan dernek üyelerimizin hepsi pedagojik formasyona sahip kişilerdir. Müfredatımız eğitim-öğretim değil kültür-sanat-spor-oyun gibi içeriklerden oluşmaktadır

Bazı duyurularımızda kullandığımız “okul” ve “ders” ifadelerinin, amacımızı aşan yanlış ve yanıltıcı ifadeler olduğunu kabul ediyor ve düzeltiyoruz. Bakanlığın buna dayanarak harekete geçmesini de takdir ediyor, tüm kursları ve özel okulları hem içerik hem de fahiş ücretler bakımından denetlemesini bekliyoruz. Yaz kültür sanat etkinliklerimize engelleme girişiminin devam etmesi halinde ise tüm demokratik güçlerin yanımızda olacağına inancımız tamdır.

“Okul açma yetki ve niyetimiz yok”

Bizim okul açmaya yetkimiz ve niyetimiz olmadığı gibi “Bilimle sanatla doya doya oyna” sloganıyla ve kendi mütevazı imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin bir amacı da başta devlet olmak üzere sendikalara ve belediyelere ilham vermek, ülkemizin her yerindeki çocuklarımızın ücretsiz, nitelikli, bilimsel ve çağdaş etkinliklerle dolu bir yaz tatili geçirmesine öncülük etmektir.

Çocuklarımıza iyi tatiller, Eğitim Bakanlığına ise iyi çalışmalar dileriz. Çünkü gerçek bir alkışı hak etmek için yaz boyunca yapacağı çok iş var”











Başa dön tuşu