InstagramKıbrısManşetSiyaset

Uluçay: DAÜ’nün maddi sıkıntıları fırsat bilinip, paha biçilemez bu değerler üniversiteden koparılamaz




Mağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Özgür Gazete‘nin kamuoyuna duyurduğu “DAÜ deniz tesislerinin peşkeş çekileceği” haberleriyle ilgili açıklama yaptı, üniversiteyi ve ülkesini seven herkesin bu konuyu tekrar değerlendirmesi ve sağduyulu bir karar vermesini istedi

Uluçay: DAÜ hem halk hem de belediyemiz için son derece önemli bir kurumdur

Gazetemizin 5 Temmuz’da gündeme getirdiği ve gündemdeki sıcaklığını koruyan DAÜ’nün deniz tesislerinin peşkeş çekileceği” haberleri üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Uluçay, Mağusa’nın bir üniversite kenti olmasına vesile olan, varlığıyla gurur duydukları Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin hem halk hem de belediye açısından son derece önemli bir kurum olduğunu belirtti.

Uluçay, “DAÜ’nün yaşayacağı ekonomik veya sosyal problemler kuşkusuz ki yalnızca o kurumu değil, bütün şehri ve tüm eğitim sektörünü yakından ilgilendirmektedir. Yakın zamanda kamuoyuna yansıyan DAÜ Beach Club’ın ve yakınındaki arazilerin üniversiteden koparılıp, özel bir yatırımcıya verileceği iddiaları maalesef hepimizi derinden üzmektedir” dedi.

“Paha biçilemez değerlerin üniversiteden koparılması bu şehrin vicdanında asla kabul görmez”

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin 75 bini aşkın mezunu ve güçlü insan kaynaklarıyla beraber her türlü sorunu çözebilecek güçlü bir kurum olduğuna işaret eden Uluçay, üniversitenin yaşadığı geçici maddi sıkıntıları fırsat bilip, bu gibi paha biçilmez değerleri üniversiteden koparmanın bu şehrin vicdanında asla kabul görmeyeceğini kaydetti.

Uluçay, “Bu şehri, üniversiteyi ve ülkesini seven herkesin bu konuyu tekrar değerlendireceğine ve sağduyulu bir şekilde karar vereceğine inanıyorum. Denizle buluşma konusunda sıkıntı yaşayan Mağusa’nın geleceğini yakından ilgilendiren bu konuyu çok yakından takip etmeye devam edeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu