EkonomiGenelInstagramKıbrısManşet

Nalcıoğlu: Çünkü güçlü üretim tesislerimiz var ve makul kârlarla çalışıyorlar




Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkâlar Odası‘na (KTEZO) bağlı Marketler Birliği Başkanı Fuat Nesip Nalcıoğlu, Kıbrıs’ın kuzeyi, güneyi ve Türkiye’deki fiyat karşılaştırmalarını yaptıklarını ve en ucuz temizlik ürünlerinin kuzeyde olduğunu tespit ettiklerini açıkladı

Nalcıoğlu: Türkiye, KKTC ve güney Kıbrıs piyasalarındaki fiyatları mukayese ettik

Yazılı açıklama yapan Birlik, uzun süreden beri düzenli bir şekilde takip ettikleri KKTC piyasası ve buna rakip olabilecek güney Kıbrıs piyasasının yanında, kıyaslama yapmak amaçı ile Türkiye piyasasını da takip ettiklerini belirtti.

Yaptıkları piyasa araştırmalaını halkla paylaşmak istediklerini belirten Birlik, şunları kaydetti;

“Bugün itibari ile yaptığımız ve özellikle temizlik malzemelerinde, son günlerde, kamuoyunda belli çevrelerin, yaratmaya çalıştığı spekilasyonlara karşı, temizlik malzemelerinin, aynı ürün, aynı gramaj ve aynı işlevselikteki, ana temizlik malzemelerinin, Türkiye, KKTC ve güney Kıbrıs piyasalarındaki günlük canlı fiyatları mukayese ettik.

“En ucuz temizlik ürünleri ‘KKTC’de”

Bu yaptığımız mukayesede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en ucuz olduğunu tespit ettik.

Seçilen sepette bulunan, temizlik malzemelerinden ayni ürünlere, KKTC’de 735.00 TL öderken, Türkiye’de aynı ürünler için 949.00 TL ödeme yapmamız gerekiyor. Buna göre, temizlik malzemelerinde, KKTC’nin, Türkiye’ye göre yüzde 20 daha ucuz olduğunu göstermektedir.

Temizlik malzemelerinde aynı ürünler için, güney Kıbrıs’ta 34.45 euro (bin 240 TL ) ödememiz gerekiyor. Bu verilere göre de güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne göre de yüzde 40 daha pahalıdır.

Bize göre, temizlik malzemelerinde KKTC’nin hem Türkiye’ye hem de güney Kıbrıs’a göre daha ucuz olmasının başlıca nedenleri, KKTC’de temizlik ürünlerinde güçlü üretim tesislerimizin olması ve bu sahadaki ithalatcılarımızın bu ürünlerde, makul kârlarla çalışmasıdır”











Başa dön tuşu