InstagramKıbrısManşetSiyaset

Yargı bile Juju nedeniyle yara aldı!


Ülkedeki “ayrıcalıklı kesim” ve “torpilli” figürleri değişse de uygulamalar ve toplumdaki adalet duygusu değişmiyor. Bunun en bariz örneklerinden biri ise Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Kadın Kolları Başkanı Fatoş Ünal, nam-ı diğer Juju

Yargı bile Juju nedeniyle yara aldı!

Atanmış Başbakan Ünal Üstel’e yakınlığıyla bilinen Juju Fatoş Ünal, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTBU) yürütülen ve adı karışan herkesin elleri kelepçeli şekilde Mahkemeye çıkarıldığı, tutuklandığı sahte diploma soruşturmasında dahi ayrıcalıklı bir uygulamaya tabi tutulmuştu.

Öyle ki; Başbakanlık, Savcılık ve polis eliyle, Fatoş Ünal’ın gizli gizli sabahın erken saatlerinde Mahkemeye çıkarılmasını ve hiçbir tutukluluk almadan da teminata bağlanmasını sağlamıştı.

Fatoş Ünal

Bu durum sadece “ayrıcalıklı” söylemlerine değil aynı zamanda ülkedeki son kale olarak görülen yargının uygulamalarını da tartışma konusu haline getirmiş ve Yüksek Mahkeme bu konuya özel açıklama yapmak zorunda bırakılmıştı.

Yani toplumun sosyal adalet duygusunun yanında yargıya olan güveni de Juju için yara almıştı.

İstediği her şeyi yaptırabiliyor

Fatoş Ünal’ın ünlenmesindeki en büyük faktör ise istediği her şeyi Üstel’in Başbakan olduğu hükümetin tüm kademelerine yaptırabilmesinin etrafındaki kimseler tarafından fark edilmesiydi.

Öyle ki iddialara göre Fatoş Ünal’ın, istediği herkesi vatandaş yaptırabildiği, arazi-arsa tahsis ettirebildiği, kamuya istihdam yaptırabildiği söyleniyor.

Ona işi düşen Girne’deki “Juju” adlı butiğine gidiyor.

TC ve KKTC vatandaşı, Türkiye asıllı

Bu özellikleriyle gündemden düşmeyen Fatoş Ünal, Türkiye göçmeni bir Kıbrıslıtürk. Yani Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğine sahip değil, TC ve KKTC vatandaşlığı bulunuyor.

Ancak gelin görün ki; Fatoş Ünal’ın Kıbrıs’ın güneyine geçtiğine dair iddialar bulunuyor.

Güneye nasıl geçti?

Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre; Juju Fatoş Ünal 22 Ekim 2023’de, arkadaşı T.A ve onun oğlu ile birlikte güneye geçti.

S.. 3..0 plakalı siyah bir Mercedes araçla güneye geçtiği belirtilen Ünal’ın, arkadaşıyla birlikte Lakadamya yolundaki Nicosia Mall’a gittiği ve alışveriş yaptığı da söyleniyor.

Hatta o alışverişe ait görüntüler de elden ele dolaşıyor.

Peki TC-KKTC vatandaşı olan Türkiye asıllı Juju Fatoş Ünal, nasıl oluyor da güneye geçiş yapabiliyor.

Ünal eğer kaçak olarak güneye geçmediyse yasal iznin nasıl alındığı sorusu da gündeme geliyor.

Hangi makamlar tarafından talep edildi ve güneydeki hangi makamlar tarafından buna izin verildi?

İddialar ve bu sorular şimdilik yanıtsız.











Başa dön tuşu