InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Doğan: Karma evlilik çocukları: 0 – Juju 1


Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi (KESÇH) Başkanı Sude Doğan, Özgür Gazete‘nin haberi üzerine Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Kadın Kolları Başkanı Fatoş Ünal‘ın (Juju), Kıbrıs Cumhuriyeti‘nde görüntülenmesine tepki gösterdi, bu konunun incelenmesini ve yetkililer tarafından açıklama yapılmasını talep etti

Doğan: Karma evlilik çocukları: 0 – Juju 1

Yazılı açıklama yapan Doğan, “Karma evlilik çocukları 0, Julu 1” diyerek, “Kktc’nin atanmış başbakanı Ünal Üstel’e yakınlığıyla bilinen Juju, ‘kktc’de yaşayan bir Türk asıllı vatandaş. Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip değil” ifadelerini kullandı.

Doğan şöyle devam etti;

“Ancak bazı iddialara göre Kıbrıs Cumhuriyeti’ne kapılardan geçebiliyor. Türk halkı Kıbrıs Cumhuriyeti’ne kara kapılarından geçemez.

Bazı iddialara göre insanlar onu Nicosia Mall’da alışveriş yaparken görmüş. Özgür Gazete’nin haberinde de bu iddiaların fotoğrafı mevcuttur.

Bu konunun araştırılmasını talep ediyorum. Juju’nun kontrol noktalarından geçmesine kimin izin verdiğini merak ediyorum.

Eğer Kıbrıs Cumhuriyeti vizesi alıp Larnaka veya Baf üzerinden giriş yapmışsa, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin gerekli önlemleri alıp, bu tarihten önce böyle bir giriş yapılmış mı bakması gerekiyor. Açık bir şekilde de bu bilgi bizlerle paylaşılmalı.

Temmuz’un başında ‘kktc’de sahte evrak düzenlemesi yapılıp Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Juju icin vatandaşlık başvurusu yapıldığı iddia edilmişti. Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Juju’nun fotoğraflanması, bu iddiaları daha da güçlendirmekte değil midir?

Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerine sesleniyorum; Sizin için bu durum uygun ve adil midir?

Türkiye’nin kuklaları kapılardan istedikleri gibi geçip orada ne istiyorlarsa yapacak; Ama karma evlilik çocuklarının vatandaşlığı, temel olarak Kıbrıslı olan çocukların vatandaşlığı ‘yasal güvenlik tehdidi oluşturuyor’ gerekçesiyle bekletilecek mi?

Yani karma evlilik sorunu olan çocuklar Kıbrıs Cumhuriyeti için birer ‘güvenlik tehdidi’, ancak ‘kktc’ye ve şu anki statükoya hizmet eden, Türkiye kuklası Üstel’in Juju’su değil mi?”











Başa dön tuşu