GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Eğitim Bakanlığı’nın acınası hali | Ü.B bir de “Danışma Ekibi”ne mi atandı?




Ülke eğitim sisteminin bir yandan tamamen Türkiye iktidarı AKP’nin talepleri doğrultusunda şekillendirilmesi, her yere ilahiyat okulları açma girişimleri devam ederken, diğer yandan da Eğitim Bakanlığı kadrolarının hali sorgulanır duruma geldi!

Bunun son örneği ise 2016 yılında uyuşturucudan yargılanan ve Mahkemede uyuşturucu sattığını itiraf eden eski öğretmen Ü.B ve hademelikten bir anda Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi‘ne (YÖDİD) yükselen M.H ile ilgili.

KTOEÖS sorgulamıştı!

Bilindiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) üzere 8-9 Haziran tarihleri arasında yapılmış ve sonuçlarda 30 Temmuz’da açıklanmıştı.

Ancak Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) gündeme getirdiği duruma göre; “öğrencilerin puanları ile sıralama listesi” hala açıklanmadı.

Bununla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmış, Başkan Selma Eylem’in imzasını taşıyan KTOEÖS açıklamasında şunlar sorulmuştu;

Eylem: Güneyde A Level yapan öğrencilerimiz de başvurabilecek mi?

1. Sıralama listesini açıklamayıp gizlemekle neyi planlıyorsunuz?

2. KKTC öğrencilerine verilen kontenjan hakkı alınan puana göredir. Bu listeyi ve puanları gizleyerek kontenjanlarda da torpil, ayrıcalık mı yapacaksınız?

3. Kimlerin çocukları için hangi kontenjanları ayırdınız?

4. Hangi hakla bu listeyi gizlemektesiniz, şeffaf olmayıp çocuklarımızın çalışıp çabalayarak elde ettiği başarıyı yok sayma hakkını kendinizde nerden bulmaktasınız?

5. Anayasa’mıza göre ayrım yapılmaksızın her bireyin eğitim hakkını sağlama sizlerin görevidir. Kısacası eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak sizlerin görevinizdir. Bundan haberiniz var mı? Bunu sağlamadığınızda yasalara aykırı kararlar üretip suç işlediğinizin farkında mısınız?

6. A Level yapan öğrencilerimizin Türkiye’deki üniversitelere başvurabileceğini açıkladınız. Güneyde A Level yapan öğrencilerimiz de başvurabilecek mi? Yoksa güneyde okuduklarından eşit eğitim hakkından yararlanamayacaklar mı?

Bakanlık sessiz kaldı!

Bakanlık bu sorulara yanıt vermedi. Sınav sonuçlarının açıklanmasından bir gün önce de Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi (YÖDİD) Müdürü Behçet Çelebi, öğrencilerin sınav sonuçlarına göre mesleklerini belirleyecek programı ve eğitim alacakları üniversiteyi seçebilmek için yapacakları tercihlere yardımcı olmak adına bir Danışma Ekibi kurulduğunu duyurmuştu.

Behçet Çelebi

Açıklamada bu ekibe atanan 3 görevlinin, bu süreçte öğrencilere yönlendirme ve bilgilendirme desteği sağlayacağı belirtilmişti.

2016’da tutuklanmış ve suçunu itiraf etmişti

Bakanlıkta hali hazırda sınavla atanmış müfettişler olmasına rağmen, oluşturulan bu ekibe yeni 3 isim atanması kafaları karıştırırken, atanan isimlerden biri ise dikkat çekti.

İddialara göre o isim 2016 yılında bir ilkokulda öğretmenlik görevini yürütürken, Narkotik ekiplerince başlatılan bir uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Ü.B idi.

Ü.B o dönem gazetelerin manşetini yaptığı itirafla süslemiş ve uyuşturucu sattığını itiraf etmişti.

Men edilmedi, Bakanlıkta görevlendirildi!

Ü.B yüz kızartıcı bir suç işlediği halde öğretmenlikten men edilmemiş hatta Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmişti.

İşte aynı kişinin öğrencilerin gelecekleriyle ilgili bir konuda söz sahibi olarak bir ekibe atanması birçok veliyi rahatsız etti.

Ü.B’nin nasıl olurda meslekten men edilmediği ve devlet memurluğuna devam ettirildiği soruları ise hala cevapsız.

Hademelikten Bakanlığa: Diploması şaibeli!

Bakanlıkla ilgili bir diğer iddia ise yine YÖDİD bünyesinde çalışan H.M adlı kişiyle ilgili.

Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde hademe olarak çalışırken yaşanan bazı olaylar nedeniyle Bakanlığa çekilen ve burada görevlendirilen H.M, Bakanlıkta çalıştığı sırada sahte diploma dağıtan Kıbrıs Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne (KTSBU) başladı.

KTSBU’dan diploma alan H.M bu sayede kısa sürede yükseldi ve YÖDİD bünyesinde görevlendirildi.

H.M’nin YÖDİD Müdürü Çelebi ile yakın olduğu biliniyor ve diplomasının sahte olduğu iddiaları bulunsa da bunun araştırılmadığı söyleniyor.

Eğitim Bakanlığı tüm bu iddialar karşısında suskunluğunu koruyor.











Başa dön tuşu