DünyaGüncelInstagramSiyasetSürmanşetTeknoloji&BilimYaşam

Gerekçe katalog suçlara karşı gerekli önlemlerin alınmaması!


Türkiye‘de milyonlarca kullanıcı 2 Ağustos’tan beri Instagram‘a erişemiyor. Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlık ve Instagram yetkililerin geçtiğimiz hafta bir defa görüştüğünü, bugün yine görüşeceklerini söyledi

Uraloğlu: Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyoruz

Bakan Uraloğlu, X’te yaptığı paylaşımda “Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinecek.

Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu ayrıca, “Gerçekleştirilen görüşmede Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi” dedi.

Gerekçe katalog suçlara karşı gerekli önlemlerin alınmaması!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos’ta Türkiye’de Instagram’a erişim engeli getirdi.

Bakan Uraloğlu ise 2 Ağustos’ta yaptığı açıklamada platformun, “katalog suçlara” karşı gerekli önlemleri almadığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da aynı gün yaptığı bir paylaşımda Instagram için “Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler” dedi.

Meta sözcüsü: Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz

Meta’nın sözcüsü ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum bırakılırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Açıklamada Türk yetkililer ile yapılan müzakerelere değinilmedi.

BBC











Başa dön tuşu