InstagramKıbrısManşetSiyaset

DUYURUDA BAŞKA UYGULAMADA BAŞKA | Bu nasıl sınav, bu nasıl tüzük?


Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) tarafından geçtiğimiz hafta sonu yapılan Özel Ders (Rehber) Öğretmeni Sınavı sonuçları, skandal bir uygulama ile başarı puanına göre değil, kişilerin mezuniyet tarihlerine göre yapıldı

Duyuruda belirtilmişti: “Puana göre sıralanacak”

İlköğretim Dairesi Öğretmenlik Münhalleri’nin, Özel Ders (Rehber) Öğretmeni branşı ile ilgili “Öğretmenliğe Giriş Sıralama Sınavı Duyurusu” yapan KHK, “Sınav Kağıtlarının Değerlendirilmesi ve Başarı Puanı” başlığı altında sıralamanın nasıl yapılacağını belirtmişti.

Buna göre sıralama; her sınavda olduğu ve beklendiği üzere sınava girenlerin aldıkları puanlar üzerinden yapılacaktı.

Ama öyle olmadı…

Adaylar, haftalarca dershaneye gitmiş, ciddi paralar ödemiş, sınavlara hazırlanmıştı.

Sınav sonuçlarının açıklanması sonrası sınava giren 148 eğitimci büyük bir şok yaşadı. Çünkü başarı sıralaması; aldıkları puana göre değil, mezun oldukları tarihlere göre yapılmıştı.

Örneğin; 80 soruda 75 doğru yapan ve 93.75 puan alan bir aday 81. sırada yer alırken, 1. sıraya ise 71.25 puan alan kişi yerleşmişti.

Sınava girip başarılı puan almanın hiçbir anlamının kalmadığı sınav için yetkililer Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nü işaret etti.

Adaylar yasal haklarını arayacak

Gazetemize ulaşan adaylar, ciddi bir mağduriyet yaşadıklarını belirtti ve yasal yollarla haklarını arayacaklarını söyledi.

Adaylar ayrıca dün hem KHK yetkilileri hem de Eğitim Bakanı ile görüştüklerini, herkesin tüzükle ilgili suçu birbirine attığını belirtti.

Aldıkları cevaplar ise daha şaşırtıcı oldu çünkü yetkililer Öğretmenler Sınav Tüzüğü’ne işaret etti ve burada yazılan uygulamayı yaptıklarını söyledi.

Bakanlık, bu tüzüğün değişmesi gerektiğini her zaman söylediğini savundu, KHK ise yapılanın tüzüğe uygun olduğunu.

KHK’ya dilekçe

Sınavda başarılı olup barajı geçen 107 kişi sınav sonuçlarının yeniden değerlendirilmesi ve başarı puanına göre liste hazırlanması için KHK’ya dilekçe sundu.

İlgili dilekçe şöyle;











Başa dön tuşu