Adli OlaylarGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Martina ve oğluna adanın güneyinde sığınma hakkı verildi!




Bir süre önce Özgür Gazete‘nin de gündeme getirdiği adanın güneyinde bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eşi Cihan Ayyıldız tarafından üç yaşındaki çocuğu kuzeye kaçırılan Martina M. adanın güneyinde çocuğuyla birlikte sığınma hakkı elde etti

Mayıs ayında üç yaşındaki Emircan babası tarafından kuzeye kaçırılmıştı

Adanın güneyinde mülteci olarak yaşayan Afgan asıllı Martina M.’nin üç yaşındaki oğlu Emircan, Mayıs ayında parka götürüyorum bahanesiyle eşi Türkiye vatandaşı Cihan Ayyıldız tarafından resmi olmayan yollardan kuzeye kaçırılmıştı.

Kürt asıllı olduğu bildirilen Ayyıldız, yasa dışı yollardan oğlu Emircan ile birlikte kuzeye geçmesinin ardından tutuklanmış, küçük Emircan ise Sosyal Hizmetler’e teslim edilmişti.

Yaşadığı durumdan dolayı oldukça üzgün ve çaresiz hisseden Martina M.’ye hatırlanacağı gibi Özgür Gazete ulaşmış ve kendisiyle görüntülü bir röportaj gerçekleştirmişti.

Martina ve oğlu Emircan’a güneyde sığınma hakkı!

Cyprus Mail’in haberine göre, Martina M.’ya geçtiğimiz gün güzel bir haber geldi. Daha önce sığınma başvurusunda bulunan Martina M.’in başvurusu Kıbrıs Cumhuriyeti yetkilileri tarafından onaylandı. Bu karara göre Martina M. ve küçük oğlu Emircan Kıbrıs Cumhuriyeti’nde sığınma hakkı elde etti.

Bu kararın, Martina’nın halen kuzeyde tutuklu bulunan eşi Ayyıldız’ın sınır dışı edilmesi durumunda Türkiye’ye seyahat edebilmesi ve olası bir velayet davasında haklarını savunabilmesi anlamında önem arz ediyor.











Başa dön tuşu