GüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Nazlı: Sendika Başkanı olay büyümesin diye alıkonulmuş




Bağımsızlık Yolu Parti Meclisi Üyesi Cansu N. Nazlı, bir önceki gün akşam saatlerinde Teknecik Elektrik Santrali’nde yaşanan krizi değerlendirdi. Bir önceki gece sadece 2 saat içerisinde Teknecik’te soluduğu kirli hava nedeniyle baş ağrısı ve boğaz kuruluğu yaşadığını ifade eden Nazlı, Elektrik Kurumu emekçilerinin uzun saatler boyunca, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri olmadan bu ortamda çalıştıklarına dikkat çekti. Nazlı, Teknecik’te çalışmakta olan bir emekçinin ise uygun ayakkabı temin edilmediğinden ötürü yerdeki yağ nedeniyle kayıp düştüğünü belirtti.

Nazlı: Sendika Başkanı olay büyümesin diye alıkonulmuş

Sendika başkanının, sendikanın örgütlü olduğu iş yerinde önce Başbakan tarafından hakarete ve sözlü tehdide uğradığını vurgulayan Nazlı, arkasından Başbakanın talimatıyla polis tarafından gözaltına alındığını aktardı.

Nazlı, “Bir sendikacı suç oluşturan ya da suç şüphesi olan bir eylemi olmadan Başbakan Üstel’in talimatıyla polis tarafından ‘Olay büyümesin’ diye 3 saat alıkonuluyor!” ifadelerini kullandı.

Nazlı, AKSA’nın sahibi olduğu gazetenin ise “Sendikacı Başbakanı darp etti” diye haber yayınladığına vurgu yaptı.

“Hak ve Yasalar ihlal edildi”

Nazlı, aynı gece içinde yürütmenin başı öncülüğünde, Anayasa, Haksız Fiiller Yasası, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, Ceza Yasası, Çevre Yasası, İyi İdare Yasası, iç hukukumuzun parçası olan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve belki daha fazlasının idare tarafından 2 saat içinde ihlal edildiğine dikkat çekti.

Bu memlekette yasadışı pek çok idari işlem ve eylem görmüşlüğümüz olduğunu ifade eden Nazlı, bu kadar çok hak ihlalinin bu kadar kısa bir süre içerisinde aynı anda yaşandığının ender olduğunu söyledi.

“Ünal Üstel’in istifası bile sorunu çözmez”

Nazlı, “Bütün bunların temelinde; yozlaşmışlık, çürümüşlük, iş bilmezlik, utanmazlık, kötü yönetim anlayışı vb soyut ahlaki yargıların tanımlamaya yetmeyeceği somut bir gerçeklik vardır. Elektrik alanında gerçek iktidar olan AKSA’nın menfaatini korumak ve uzun vadede kamusal enerjiyi yok etmek isteyen hükümet edenler ile kamusal enerjiye sahip çıkmaya çalışan elektrik emekçileri başta olmak üzere kamusal enerji hakkı olan halk arasında uzlaşmaz bir çıkar çatışması var. AKSA orada olduğu ve hükümet edenler tarafından korunduğu ve semirtildiği sürece naif ve ahlaki bir talep olan Ünal Üstel’in istifa etmesi bile sorunu çözmeyecektir. Bu kavgadan ya AKSA ya da Kamusal Enerji üstün çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Tuğcu’nun da halkın da hakları gasp edildi

Hükümet edenlerin, dün aynı anda Anayasa başta olmak üzere birçok yasayı çiğneyerek en temel insan haklarını bir çırpıda ihlal ettiğinin altını çizen Nazlı, bunu yaparken de polisi kullanmaktan çekinmediklerini vurguladı.

Ahmet Tuğcu’nun polisin kendine kötü bir tutumu olmadığını söylediğini hatırlatan Nazlı, “Polisin onu Başbakanın talimatıyla nedensiz bir şekilde alıkoymasının kendisi haksız, yasa dışı ve insan onuruna yakışmayan bir muamele olduğundan kötü tutumun ta kendisidir! Tıpkı kamusal enerji başta olmak üzere en temel hakları her gün gasp edilen Kıbrıslı Türk halkına yapılan muamele gibi!” diye konuştu.











Başa dön tuşu