EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Ocak-Temmuz arası yolcu trafiği 6,6 milyona ulaştı!




Adanın kuzeyinde artık gerçek turist görmek samanlıkta iğne aramaya örneğine benzerken, adanın güneyinde Ağustos ayında 1,5 milyondan fazla ziyaretçi beklendiği açıklandı

Ocak-Temmuz arası yolcu trafiği 6,6 milyona ulaştı!

Havaalanı servisleri sağlayan Hermes‘in rezervasyonlar da dahil olmak üzere en son verilerine göre, Ağustos ayındaki yüksek sezon kapsamında, adanın güneyinde 1,5 milyondan fazla turist beklendiği açıklandı. Buna ek olarak Kıbrıs’a gidip gelen yolcu trafiğinin Ocak’tan Temmuz’a kadar rekor seviyede 6,6 milyona ulaşması gerçeği de var.

Rakamlar arasında en dikkat çekici bir örneklerden biri, 1,3 milyon yolcunun Larnaka (900 bin) ve Baf havalimanlarına gidip geldiği Haziran ayı oldu. Bu sayı geçen yılın aynı ayına göre %105’lik bir artış anlamına geliyor.

Artan bölgesel istikrarsızlığa rağmen artış memnun ediyor

Geleneksel tatil ayı olan Ağustos adanın güneyinde yine hayal kırıklığı yaratmayacak. Hermes Havalimanları verilerine göre ziyaretçilerin 1,5 milyonu aşması bekleniyor, bu da varış sayılarının geçen yıla kıyasla sabitlendiğini veya hatta arttığını açıkça ortaya koyuyor. Artan bölgesel istikrarsızlığa ve Gazze’de ve Kıbrıs kıyılarında süren şiddetli savaşa rağmen bu sayı adanın güneyinde mutluluk yaratıyor.

Ağustos ayında adanın güneyi, 38 ülkeye 156 varış noktasıyla 55 havayolu hizmet veriyor.

Hermes Havalimanları Pazarlama ve İletişim Direktörü Maria Kouroupi, ‘yılın başındaki bazı dış zorluklara rağmen, iyileştirme çabalarının Kıbrıs havalimanlarının performansına yansıdığını’ söyledi ve Ocak’tan Temmuz’a kadar Larnaka ve Baf havalimanlarının ‘şimdiye kadarki en yüksek yolcu trafiğini kaydettiğini’ sözlerine ekledi.

Hermes, bu olumlu eğilimin devam etmesini ve 2024’ün Kıbrıs turizmi için bir dönüm noktası olmasını umduğunu ifade etti.











Başa dön tuşu