GüncelInstagramKıbrısManşetÖzgür Doğa Özgür ÇevreSağlıkSiyasetYaşam

Çevre felaketleriyle ünlü AKP’li Kurum CHP’li belediyeye ceza yağdırdı




Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya‘da denize kanalizasyon boşaltıldığı gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi‘ne 464 bin TL para cezası kesti. Türkiye’de yaşanan bu olayın nedeni politik olarak görülse de, yaşanan bu olay denizleri artık girilemeyecek kadar kirli olan adanın kuzeyinde neden bu uygulamaların hayata geçirilmediği sorusunu akıllara getiriyor

Çevre felaketleriyle ünlü AKP’li Kurum CHP’li belediyeye ceza yağdırdı

‘Çevre felaketleri’ne neden olduğu gerekçesiyle sürekli eleştirilen Murat Kurum yönetimindeki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘deniz kirliliğine yol açma‘ suçlamasıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) 464 bin 585 lira para cezası kesti.

Bakanlık, ABB’ye bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nce işletilen atık su arıtma tesisine ait deniz deşarjı hattında su altı incelemesi yaptı. İncelemelerde hattın çıkış noktasında ‘koyu renkli ve kirletici özellikte atık su çıkışı’ tespit edildi.

Damlataş Plajı Mevkisi’nde yağmur suyu kanalına ait deşarj noktasında da benzer durum kaydedildi.

Sorunun çözülmesi için çalışma başlatıldı!

Sorunun çözülmesi için çalışma başlatılırken, bakanlık kirlilik sebebiyle belediyeye 464 bin 585 lira idari para cezası uyguladı ve başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bakanlık Bozcaada Belediyesi’ne de aynı gerekçeyle 1 milyon 161 bin lira idari para cezası kesmişti.











Başa dön tuşu