GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Arıklı: Utanmasalar; “liman Hizmetlerini bize ihalesiz verin” diyecekler…


Yeni Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda hükümet ortakları arasında yaşanan peşkeş yarışını resmi bir şekilde ortaya koyarken, UBP ve DP’ye ültimatom vererek “YDP’siz bir hükümet için kolları sıvayın” ifadelerini kullandı

“Birileri, aynı yağmanın başka versiyonla devamı için bizden ısrarla adrese teslim ihale yapmamızı istiyor”

atanmış Ulaştırma Bakanı Arıklı, yaptığı paylaşımda UBP ve DP’ye göz dağı verdi. İstikrardan yana olduklarını fakat istikrarın güç odaklarına boyun eğmek ve lobilere teslim olmak anlamına gelmediğini söyleyen Arıklı, kendi bakanlığının “parasızlıktan” tuvaletlere tuvalet kağıdı bile alamadığını fakat bazı kişilerin “kendilerine yıllar önce tanınmış imtiyazlarla bu limanlardan her ay milyonları cebe indirmeye” devam etmeye çalıştığını söyledi.

Liman hizmetleri için şeffaf, herkese açık bir ihaleye çıkmak için Ulaştırma Bakanlığının Bürokratları ile Maliye Bakanlığı bürokratları aylardan beri çalıştığını iddia eden Arıklı, “Ama birileri, aynı yağmanın başka versiyonla devamı için bizden ısrarla adrese teslim ihale yapmamızı istiyor. Bu amaçla kulis yapıyorlar. Milletvekilleri, Bakanları ve Gazetecileri ayartmaya çalışıyorlar. Ismarlama haberler yaptırarak, çıkılacak ihaleye daha şimdiden şaibe gölgesi düşürmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

“Utanmasalar; “liman Hizmetlerini bize ihalesiz verin” diyecekler…”

UBP ve DP saflarını kastederek “Utanmasalar; “liman Hizmetlerini bize ihalesiz verin” diyecekler…” şeklinde konuşan Arıklı, “Öyle yağma yok beyler. Size söyledim. Bu ihale şeffaf ve herkese açık olacak. Hak eden, yatırım yapan ve devlete daha fazla ciro payı veren kimse o kazanacak…” iddiasında bulundu.

“Bir yarışa girmekten de korkuyorsanız size tavsiyem; gecikmeden YDP siz bir hükümet için kolları sıvayın…”

UBP ve DP kanadının Liman hizmetleri konusunda kendisine adrese teslim ihale yapması konusunda baskı yapıldığını duyuran Arıklı, “Bu ihale sizin için hayati ise, amma bir yarışa girmekten de korkuyorsanız size tavsiyem; gecikmeden YDP siz bir Hükümet için Kolları sıvayın… Çünkü ben bu Hükümette olduğum sürece liman hizmetlerinin kimseye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğim…” sözlerini kullanarak kendisi ve Bakanlığı’nda herhangi bir peşkeş olmadığı ve bu tür yasa dışı girişimlere karışmadığı algısı yaratmaya çalıştı.











Başa dön tuşu