GenelInstagramKıbrısManşetYaşam

Osum: Ne iyi ki, sayıları bir elin parmağını geçmeyen, dürüst ve azimli araştırmacı gazeteciler var…


Özgür Gazete‘nin dün kamuoyuna duyurduğu ve gündeme bomba gibi düşen KÖLE KAMPI haberiyle ilgili açıklama yapan İnsan Hakları Platformu‘ndan Fezile Osum, düzenin değişmemesinin en önemli nedeninin siyasi elitler ve yakın çevrelerinin bu işlerden kazandıkları paralar olduğunu vurguladı

Osum: Ne iyi ki, sayıları bir elin parmağını geçmeyen, dürüst ve azimli araştırmacı gazeteciler var…

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Osum, Özgür Gazete’nin bu konunun takipçisi olmasının çok önemli olduğunu belirterek, parçası olduğu İnsan Hakları Platformu’nun kurulduğu günden emek sömürüsü ve insan ticaretini hep dile getirdiğini kaydetti.

Osum, “Ne iyi ki, sayıları bir elin parmağını geçmeyen, dürüst ve azimli araştırmacı gazeteciler var ki, daha önce yine bunun gibi vakalar kamuoyu ile paylaşıldı” dedi.

“Düzenin değişmemesinin en önemli nedeni siyasi elitler ve yakın çevrelerinin bu işlerden kazandıkları paralar”

Osum şöyle devam etti;

“İşin doğrusu şu ki, bu sömürüyü ilgili idari makamlar da dahil ülkede bilmeyen yok. Bazıları canı yana yana susuyor, bazıları bu sömürünün kaymağını yiyor.

Düzenin değişmemesinin en önemli nedeni de siyasi elitler ve yakın çevrelerinin bu işlerden kazandıkları paralar.

İşin yasal boyutunu da konuşabiliriz elbette, ki yüz kere anlattık. Fakat benim bu mücadele en fazla yorulduğum hem siyasilerin hem de toplumun bu konudaki duyarsızlığı oldu.

“İnsan ticaretini ırkçılıktan ayrı düşünmek çok zor”

Yabancı bir işçi inşaatta yerde uyuyor, doğru düzgün yemek yemiyor hatta duş bile alamıyor diyoruz, kimseden tık yok. Yabancı bir kadın seks kölesi oldu, eve kapatıldı cinsel ilişkiye zorlanıyor diyoruz, ‘bilerek yaptı’ diyorlar.

Aynısı Kıbrıslı bir insanımıza olsa, günler boyu konuşulur, olay olurdu. Bu yüzden insan ticaretini ırkçılıktan ayrı düşünmek çok zor”

YILIN İNSANLIK SKANDALI | 21. yüzyılda köle kampı











Başa dön tuşu