DünyaInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

“KÖLE KAMPI” haberi Türkiye gündeminde | Banu Güven: dudak uçuklatıyor!


Türkiyeli Gazeteci Banu Güven, Özgür Gazete‘nin “Köle Kampı” haberini gündemine taşıdı, Güzelyurt‘taki işçilerin durumunun, Katar‘daki Dünya Kupası Stadyumu‘nda çalıştırılan işçilerden daha beter olduğunu vurguladı

Güven: İşçilerin maruz bırakıldığı koşulların dudak uçuklatıyor

Gazetemizin “Köle Kampı” haber videosu ve yazılı haberini X platformunda paylaşan Güven, Kıbrıs’ın kuzeyine çalışma izniyle gelen Bangladeşli işçilerin maruz bırakıldığı koşulların dudak uçuklattığını belirtti.

Güven, “Tarım Bakanlığı’na bağlı Cypfruvex adına “danışmanlık” adı altında hizmet veren acenteler, Bangladeş’ten yüzlerce tarım işçisini 7-8 biner Euro’ya getirip, insanlık dışı koşullarda ortada bırakıyor. Haber burada. Videoyu da aşağıda paylaşacağım” dedi.

Banu Güven haberle ilgili şu tweetleri attı;

2- Resmî yollarla dolandırılan Bangladeşli işçilerin Kıbrıs Güzelyurt’ta barındıkları barakalardaki durum, Katar’da Dünya Kupası stadyumu inşaatında çalıştırılan işçilerin yaşam koşullarından beter.

3 – KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı, hasat döneminin bitmesine 1 ay kala işçi getirilmesini, bu insanlara ortada kalacaklarını bile bile çalışma izni çıkarılmasını nasıl açıklıyor?

4- Bu insanların biriktirdiği, belki de borçlanarak verdiği 8 bin Eurolar kimlerin cebine giriyor?

5- Tarım işçilerine aylık 24 bin TL sözü verilmiş. Altı ay aynı işte çalışmak zorundalar, ama bir ay para almış, sonra ortada bırakılmışlar. Ülkelerine dönecek paraları da yok.

Pınar Barut’u ve kameraman arkadaşı tebrik ederim. KKTC’de bir soruşturma başlamış. Umarım tüm soruların cevabı alınır ve işçileri sömürenler cezalandırılır.

https://x.com/banuguven/status/1828391777771860275?s=48&t=K34s1bjhFShco-1tPpeDZg

YILIN İNSANLIK SKANDALI | 21. yüzyılda köle kampı











Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu