Adli OlaylarEkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

İşciler baş kaldırdı: Cypfruvex’in fabrikasında yerde yatıyoruz, para almıyoruz!


Özgür Gazete‘nin gündeme getirdiği “Köle Kampı” haberinden sonra ilk olarak tehditlere boyun eğmeden polise şikayette bulunabilen 4 işçinin ardından bugün yüzlerce işçi Güzelyurt Polis Karakolu‘nun önünde toplandı

Cypfruvex’in fabrikasında yerlerde yatıyorlar

Günlerdir gündemden düşmeyen Köle Kampı haberlerine konu Bangladeşli işçiler toplu bir başkaldırı yaparak açlık ve sefalete isyan etti.

Özgür Gazete ekibinin görüntülediği kampta, insanlık dışı koşullarda ve çalıştırılmadan, maaş ödenmeden ölüme terk edilen işçilerin pasaportları da ellerinden alınmış ve polise gitmeleri halinde de dövülecekleri tehdidiyle sindirilmişti.

Özgür Gazete, CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir ve İnsan Hakları Platformu‘nun ulaşım ve adli destek vermesiyle geçtiğimiz gün polise ifade veren ve güvenli bir yere yerleştirilen işçilerin ardından bugün yüzlerce işçi de tehdit ve baskı zincirini kırdı.

“Tehdit ve şantaj altındayız”

İşçiler aylardır maaş almadıklarını, birçoğunun da Cypfruvex‘in fabrikasında yerlere atılan şiltelerde kaldığını, açlıkla mücadele ettiklerini belirterek, tehdit ve şantaja uğradıklarını da aktardı.

Güzelyurt Polis Karakolu amiri, avukatların gelmesiyle herkesin ifadesinin gruplar halinde alınacağını bildirdi.

Bölgeden gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.











Başa dön tuşu