Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetSiyaset

Gökçebel: Sermaye, emekçilerin ensesinden hak yemekle kalmıyor, insanlık ve hukuk suçu işliyor!


Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, Özgür Gazete‘nin “Köle Kampı” haberlerinin günlerdir devam ettiğine işaret etti, “Bu ülkede bir Çalışma Bakanlığı yok mu?” diye sordu

Gökçebel: Köle düzenine çanak tutuluyor

Yazılı açıklama yapan Gökçebel, “kölelik” konusunda hükümetin diğer konularda olduğu gibi duymaz, görmez, bilmezi oynamaya devam ettiğine işaret etti.

Gökçebel, “Ülkemizde sadece birkaç şirketin ve zenginin yasa ihtiyaçlarına, vergi bağışlamaya, af çıkarmaya, peşkeşe, kara para, ihale vurgunlarına karşı çok duyarlı olan UBP-DP-YDP, konu sömürülen, kölelik pazarına itilen emekçilere gelince istifini hiç bozmamaktadır” dedi.

YILIN İNSANLIK SKANDALI | 21. yüzyılda köle kampı

“Ülkedeki Çalışma Bakanı ne işe yarar?”

Gökçebel şöyle devam etti;

“Günlerdir bir gazetemiz ülkeye getirilen yabancı emekçilerin içine düşürüldüğü insanlık dramı ve insanlık dışı durumu tüm detaylarıyla deşifre etmektedir.

Soruyoruz:

-Ülkedeki Çalışma Bakanı ne işe yarar?

-Bu Bakanlık ne için vardır?

-Neden söz konusu emekçiler ve hakları olduğunda devletin kılı kıpırdamamaktadır?

“Sermaye, emekçilerin ensesinden hak yemekle kalmıyor, insanlık ve hukuk suçu işliyor!”

Kıbrıs’ın kuzeyi para, insan kaçakçılığı, kumar, fuhuş, uyuşturucu cenneti, mafya, suçlu sığınağı, ucuz işçilikle köle pazarı, parsel parsel toprağının satıldığı emlak pazarı haline getirilmiştir.

Emekçiler sömürü, kölelik şartlarına, sağlıksız ve güvencesiz çalıştırılarak zenginlerin, mafyanın inisiyatifine ve insafına bırakılmıştır. Emeği sömürülen emekçilere ise insanlık dışı uygulamalar, çalışma koşulları, ücret, barınma, sağlık dışı koşullar dayatılmaktadır.

Aylık 10 bin TL maaşa kadar yoksulluk değil, sefillik sınırında yaşamaya mahkûm edilen emekçilerin ensesinden sermaye hak yemekle kalmıyor, insanlık ve hukuk suçu işliyor!

“Nerede devlet? Nerede Çalışma Bakanlığı?”

Çalışma Bakanı mevcut iş yasasına göre bile birçok konuyu çözebiliyorken ortada olmaması rastlantı mı? Kurulan bu düzende yaşam hakkı sadece zenginlerin mi?

Emekçilerin hakkı olduğu zaman sus-pus olanlar zenginlerin, şirketlerin yolsuzluk, hırsızlığını örtbas etmek için her kılığa girmiyor mu?

Kaçak, sigortasız, güvencesiz, çalıştırılmaya göz yuman, ülkede yol, okul, hastane gibi temel hizmetleri vermeyecek duruma gelen, hiçbir gailesi olmayan, para babalarına teslim olan bir Hükümete ve Çalışma Bakanına ihtiyaç yoktur”











Başa dön tuşu