GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Peşini bırakmadık, ısrarcı olduk, sonuçta yasanın gereği yapmak zorunda kaldı!


Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu‘nun tüm çabalarına rağmen engel olamadığı, sadece geciktirebildiği, “Çelebi Ilık’ın kamudan uzaklaştırılma” kararının resmi olarak alındığını duyurdu

Özersay: Çelebi Ilık kamudan uzaklaştırıldı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, bir süre önce sahte diploma aldığı iddiasıyla hakkında polis soruşturması başlatılan bir diğer üst düzey kamu görevlisinin de (Çelebi Ilık- Kooperatif Şirketler eski Mukayyidi) kamudan uzaklaştırıldığı bilgisini resmi olarak aldıklarını belirtti.

Özersay, “Aylarca bu konuda yazılar yazdık, Kamu Hizmeti Komisyonu gereken duruşu sergiledi ama maalesef Turizm Bakanı Fikri bey (Fikri Ataoğlu) yasanın gereğini yapmamak için çok ayak sürüldü. Kamu Hizmetleri Komisyonu kendisine yazı yazıp kamudan uzaklaştırma adımı atması gerektiğini açıkça söylemesine rağmen bu adımı atmadı ama peşini bırakmadık, ısrarcı olduk, sonuçta yasanın gereği yapmak zorunda kaldı” dedi.

“Fikri bey sadece geciktirdi, engelleyemedi”

Bazı vatandaşların “Neden bazı başka müdürler hakkında polis soruşturması açılınca hem müdürlükten alındılar hem de kamudan uzaklaştırıldılar ama Mukayyit kamudan uzaklaştırılmadı?” diye sorduklarını söyleyen Özersay, şunları kaydetti;

“Bu gecikmenin sorumlusu Fikri beydir ancak buna engel olamadılar sadece geciktirmiş oldular. Ortada bir suç olup olmadığına tabi ki mahkemelerimiz karar verecek ancak o güne kadar kimse yasaların hilafına dilediğini yapamaz, yapamayacak”

Çelebi Ilık ve Serdal Işıktaş 3’er gün tutukluluk aldı











Başa dön tuşu