EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Tulga: Haruplar üreticilerden tutanak karşılığı alınıyor!


Esnaf Zanaatkarlar ve Üreticiler Pazarlama Kooperatifi (EZKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Hürrem Tulga, İskele-Karpaz ilçesinde harup alımının başladığını duyurdu. Tulga, harup hasatlarının üreticiler tarafından Boğaz Harup Fabrikası’na teslim edildiğini ve Binboğa Yem Fabrikası ile yapılan protokol çerçevesinde harupların üreticilerden tartılarak alındığını ve depolanmaya başladığını söyledi

Tulga: Harup konusunda top hükümette

Tulga yaptığı yazılı açıklamada, Büyükkonuk Zeytin Üreticileri Tarım Kooperatifi (ZeytinKOOP) üyesi olan üreticilerin hasadını yaptıkları harup ürünlerini Boğaz Harup Fabrikası’na teslim ettiğini belirterek, Binboğa Yem Fabrikası ile yapılan protokol çerçevesinde harupların her üreticiden tek tek tartılarak teslim alındığını ve denetimlerin ardından depolanmaya başladığını kaydetti.

Haruplar tutanak karşılığı alınıyor

EZKOOP Başkanı Hürrem Tulga, üreticilerin ortak kararı ile harup ürününün ZeytinKOOP tarafından tutanak karşılığı alındığı ve depolandığını duyurdu.

Alımların İskele Boğaz Harup Fabrikası’nda denetimli bir şekilde tartılarak alındığını ifade eden Tulga, şimdi topun hükümette olduğunu, her sene olduğu gibi hükümetin harup ürünü teşvik fiyatını belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Tulga, iç ve dış pazar arayışlarının devam ettiğini, borsa fiyatlarına ve hükümetin açıklayacağı teşvik fiyatına bağlı olarak da toplam fiyatın ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Son olarak Harup ürününün depolanması, ayrıştırılması, işlenmesi ve ürün çeşitlendirilmesi ile ilgili maalesef bugüne kadar bir politikanın ortaya konulmadığını belirten Tulga, bu ülkenin ağaç ve orman varlığı olan harup ağacına, üreticilerin dayanışması ve birlikte hareketi ile sahip çıkacaklarının altını çizdi.











Başa dön tuşu