InstagramKıbrısManşetSiyaset

M.T, sözde şeyhine “Sultanım” diyor | Nasıl yurttaş yapıldı, nasıl öğretmen atandı?


2022 yılında KKTC yurttaşlığı verilen M.T geçtiğimiz günlerde de Erenköy Lisesi’ne Matematik Öğretmeni olarak atandı. Özgür Gazete M.T’nin aşırı dinci ve gerici Nakşibendi ve Kadiri tarikatı üyesi olduğunu ortaya çıkardı

Ankara eğitimi dizayn etmeye hızla devam ediyor!

Ankara, Kıbrıs’ın kuzeyindeki eğitimi dizayn etmeye, gericilik akımının ülkemizde de yükselmesine zemin hazırlamaya devam ediyor.

Özellikle yaz aylarında artış gösteren ne idüğü belirsiz, yasa dışı, Bakanlık’tan izinsiz Kur’an kursları yükselişe geçerken, Türkiye’den atanan öğretmenler ve her yerde açılmak istenen “ilahiyat kolejleri” ve Eğitim Bakanlığı’nın içindeki Türkiye’den görevli kişiler, bunun tam koordineli bir şekilde ilerletildiğinin ispatı.

Gerekçe “uyduruldu” mu?

Bunun son örneği ise öğretmen atama listelerinde göze çarpıyor.

2022 yılının sonunda KKTC yurttaşlığı verilen M.T adlı kişinin, sosyal medya hesaplarına kısa bir göz atıldığında, sağlam bir tarikat üyesi olduğu anlaşılıyor.

M.T’nin bilgilerinde Konya “Selçuk Üniversitesi mezunu” yazmasına rağmen, yurttaşlığa alınma gerekçesinde ise “Üniversite eğitimini de KKTC’de tamamladı” yazıyor. Hangi bilginin gerçeği yansıttığı bilinmiyor.

Sözde şeyh bir dönem Lefke’de de yaşamış!

Hayatının büyük bölümünü doğduğu Konya’da geçirdiği anlaşılan M.T’nin bağlı olduğu sözde şeyh “Eskici Baba Derviş Mehmet Efendi” adıyla anılan kişi, Nakşibendi ve Kadiri tarikatı liderlerinden olan Şeyh Mehmet Efendi’nin “Konya vekili” olarak biliniyor.

M.T sürekli “şeyhim, sultanım” dediği kişinin dizinin dibinde

“Eskici Baba” ile ilgili kısa bir araştırma yapıldığında ise bu kişinin 1985 yılında Kıbrıs’ın kuzeyine geldiği, Lefke’deki Nakşibendi tarikatı dergahında kaldığı, ayakkabı tamir dükkânı açtığı ve 5 yıl burada yaşadığı ortaya çıkıyor.

“Eskici Baba”nın hayatının anlatıldığı youtube videosunda da “Mevlana’nın kendisini çağırması” nedeniyle 5 yıl sonra Konya’ya döndüğü, orada ayakkabı tamiri işine devam ettiği ve dergâh kurduğu anlaşılıyor.

Sözde şeyhe “Sultanım” diyor

KKTC yurttaşlığı verilip öğretmen olarak atanan tarikat üyesi M.T’nin sosyal medya hesapları bu şeyh ile olan fotoğraflarıyla dolu.

M.T sözde şeyhten “sultanım” diye bahsediyor. Ayrıca M.T’nin sosyal medya hesapları tamamen bağlı olduğu tarikatın ileri gelenlerinin öğretileriyle dolu.

Tarikat üyesi M.T’nin atandığı lisede öğrencilerle nasıl ilişki kuracağı, onlarla neler konuşulacağı bilinmiyor. Eğitim Bakanlığı’nın tarikat üyesi bir kişiyi nasıl olur da öğretmen atadığı da soru işareti!











Başa dön tuşu