InstagramKıbrısManşetSiyaset

Maviş: Çocuklarınızı okula gönderin, hükümetin başka oyun oynamasına müsaade etmeyin!


Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Eğitim Bakanlığı’nın “Pazartesi okullar açılıyor” söylemine itibar etmediklerini belirterek, çocukların eğitim hakkını engelleyen zihniyete karşı mücadelelerinin devam edeceğini söyledi

Maviş: Kaos büyüyor ve baş sorumlu çocukları hiçe sayan hükümet

Yazılı açıklama yapan Maviş, Kıbrıs Türk eğitim sisteminin içinde bulunduğu kaosun, her geçen gün daha da içinden çıkılmaz hale geldiğini ve bu krizin baş sorumlusunun da halkı ve çocukları hiçe sayan hükümet olduğunu kaydetti.

Maviş, “Okulların açılamaması, sadece plansızlığın değil, aynı zamanda çocuklarımızın geleceğinin bilinçli olarak sabote edildiğinin bir göstergesidir” dedi.

“Eğitim, hükümetin siyasi oyunlarına kurban edilmiştir”

Maviş şöyle devam etti;

“Siyasi çıkarlar uğruna çocuklarımızın eğitimi göz ardı edilerek, onların en temel hakkı olan eğitim, hükümetin siyasi oyunlarına kurban edilmiştir.

Ailelere çağrımız, çocuklarınızın eğitim hakkını gasp edenlere karşı ayağa kalkın! Çocuklarınızı okula gönderin ve hükümetin başka bir oyun oynamasına müsaade etmeyin!

“Çocukların umutlarını çalanlara, yarınlarını karartanlara karşı mücadelemiz devam edecektir”

Eğitim Bakanlığı hiçbir şey olmamış gibi okulların açılacağını beyan etse de bu konuda güvenimiz zedelenmiştir.

Bu yüzden hükümetin okul açma/kapama kararına itibar etmeden, Pazartesi günü her çocuğun okulunda olmasını istiyoruz.

Çocuklarımızın geleceği, birkaç politikacının kişisel çıkarlarına feda edilmemelidir. Çocukların umutlarını çalanlara, yarınlarını karartanlara karşı mücadelemiz devam edecektir”











Başa dön tuşu