InstagramKıbrısManşetSiyaset

UBP seçmeni, onlarca yolsuzluk, rüşvet ve şaibeyi umursamadı…




Ulusal Birlik Partisi (UBP) üyeleri, 30 Ekim 2020 tarihinde yapılan 5 adaylı 11. Olağanüstü Kurultay’da 575 oy vererek sonuncu seçtiği Ünal Üstel‘i, dünkü kurultayda büyük bir “U dönüşü” yaparak rekor oyla seçti

Ankara’nın müdahalesiyle İçişleri Bakanı iken hükümet kurma görevi verilmişti

Faiz Sucuoğlu‘nun kurduğu üçüncü hükümet olan UBP-DP-YDP Hükümeti‘nde İçişleri Bakanı olduğu 2022 döneminde, partinin Genel Başkanı ve Başbakan Sucuoğlu yerine Ankara‘nın Ersin Tatar eliyle yaptığı müdahaleyle hükümet kurma görevi verilen Üstel, üçüncü kez UBP-DP-YDP Hükümeti’ni kurmuştu.

Sucuoğlu, Genel Başkan kendisi olduğu halde Başbakanı Üstel olan partinin Genel Başkanlığı’ndan 7 Eylül 2022‘de istifa edince, göstermelik bir kurultayla “atanmışlıktan” “seçilmişliğe” terfi ettirilmek istenen Üstel için 11 Eylül 2022‘de sözde kurultay yapılmıştı.

Tek aday olan Üstel burada UBP Genel Başkanı seçilmişti.

İlk turda seçildi

Aradan geçen iki yıl içinde hükümette kalan ve onlarca yolsuzluk, rüşvet ve şaibeyle anılan Üstel hükümeti bugün hala iktidardayken UBP 23. Olağan Kurultayı yapıldı.

Dün yapılan kurultayda Üstel’le birlikte Hasan Taçoy ve Ahmet Karavelioğlu yarıştı.

Üstel 21 bin üyenin olduğu ve oyların 10 bin 134 üyenin oy kullandığı kurultayda 6 bin 555 oy alarak (yüzde 65,8) oy oranıyla ilk turda Genel Başkan seçildi.

En yakın rakibi Taçoy 3 bin 284 oy alırken, Karavelioğlu ise 174 oyda kaldı.











Başa dön tuşu