EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Türk-Sen ile SEK arasında 2021 yılında imzalanan protokolün etkinleştirilmesi konusunda mutabık kalındı!!


Adanın güneyinde faaliyet gösteren Çevreciler Hareketi (Kıbrıs Yeşiller Partisi) Başkanı Yorgos Perdikis ve partinin Kıbrıslıların Birliği Komitesi Koordinatörü Oz Karahan, bugün Kıbrıs İşçi Konfederasyonu (SEK) Genel Sekreteri Andreas Matsas ve sendika yönetimiyle bir görüşme gerçekleştirdi

Kıbrıslıtürklerin adanın güneyinde istihdam edilme konusu ele alındı

Görüşmede, Kıbrıslı Türk işçi sendikası Türk-Sen ile SEK arasında daha önce imzalanan anlaşmanın etkinleştirilmesi yoluyla Kıbrıslı Türklerin adanın güneyinde istihdamı konusu ele alındı.

2021 yılında yapılan ve her iki toplum için de birçok fayda sağlayan bu anlaşma, Kıbrıslı Türklerin adanın güneyinde istihdam edilmesine yardımcı oldu. Böylece, kontrolsüz göç nedeniyle baskı altında kalan Kıbrıslı Türk işçilerin Avrupa’ya göç etmek zorunda kalmasının önüne geçilmesi hedeflendi.

Kıbrıslı Rum işverenler, ortaya çıkan bilinen sorunlar ve komplikasyonlar nedeniyle üçüncü ülkelerden personel istihdam etme yoluna gitmeme eğilimi taşıdığı biliniyor.

Türk-Sen ile SEK arasında 2021 yılında imzalanan protokolün etkinleştirilmesi konusunda mutabık kalındı

Görüşme, yapıcı bir atmosferde ve olumlu bir havada gerçekleşti. Adanın güneyinde Kıbrıslı Türklerin istihdamı için SEK ve Türk-Sen arasında yapılan anlaşmanın yeniden canlandırılmasına yönelik tedbirler üzerinde mutabık kalındığı bildirildi.











Başa dön tuşu