DünyaGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

KBK: Bölge halklarına karşı kanlı operasyonlara Kıbrıs’ın dahil edilmesini kınıyoruz  


Kıbrıs Barış Konseyi (KBK) Ağrotur’daki İngiliz üssü önünde savaş karşıtı protesto mitingi düzenleneceğini duyurdu. Protesto mitingi için göstericiler, üsse 500 metre uzaklıktaki Çevrecilik Merkezi‘nde toplanacak

Kıbrıs Barış Konseyi: Bölge halklarına karşı kanlı operasyonlara Kıbrıs’ın dahil edilmesini ve kullanılmasını kınıyoruz

Kıbrıs Barış Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail devletinin bölgede gerçekleştirdiği saldırıların, Orta Doğu’yu giderek insanlık açısından öngörülemeyecek sonuçlara yol açacak yaygın bir savaşa doğru ittiği vurgulanırken, İsrail devletinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü soykırım operasyonunu ve son dönemde Lübnan’daki kanlı saldırılarını ABD-İngiltere-AB‘nin tam desteğiyle gerçekleştirdiğinin altı çizildi.

“Bugünlerde Ağrotur üssü çevresinde gerçekleştirilen büyük askeri tatbikatlar ve savaşın yayılması durumuna hazırlık amacıyla ABD askeri kuvvetlerinin ülkemizde önemli oranda yoğunlaşması Kıbrıs’ın saldırıların hedefi olabileceği endişesi arttırmaktadır” ifadelerini kullanan Kıbrıs Barış Konseyi, Orta Doğu’da barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölgemizdeki savaşların sona erdirilmesi talebiyle sesimizi dünyanın dört bir yanındaki barış yanlısı güçlerle birleştiriyoruz” dedi.

Kıbrıs Barış Konseyi açıklamasında, Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışma istenci ifade edilirken, “İsrail’in Filistinlere karşı sürdürdüğü soykırımı ve Lübnan’a yönelik kanlı saldırılarını kınıyoruz. Bölge halklarına karşı kanlı operasyonlara Kıbrıs’ın dahil edilmesini ve kullanılmasını kınıyoruz” denildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti ile İsrail arasındaki tehlikeli askeri iş birliğini ve ortak tatbikatları da kınayan Kıbrıs Barış Konseyi, Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinden İngiliz üslerinde askeri faaliyetlere karşı net mesajlar vermesini talep etti.











Başa dön tuşu