GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Eski Bakan Nouris, kuzeyden gelen sığınmacı sayısının azalması durumunda tellerin kaldırılacağını söylemişti!


Kıbrıs Cumhuriyeti yetkilileri, 2021 yılında kuzeyden gelen kontrolsüz göçü engellemek için sınır hattına yerleştirdiği dikenli telleri sığınmacı sayısındaki düşü nedeniyle kaldırmayı düşünüyor

Eski Bakan Nouris, kuzeyden gelen sığınmacı sayısının azalması durumunda tellerin kaldırılacağını söylemişti

Philenews‘ün haberine göre, Kıbrıs Cumhuriyeti eski İçişleri Bakanı Nicos Nouris döneminde adanın kuzeyinden gelen sığınmacı akınını önlemek için sınır bölgesine yerleştirilen dikenli tellerin, sığınmacı sayısındaki düşüş nedeniyle mevcut hükümet tarafından kaldırılmasının tartışıldığını duyurdu.

Kıbrıs Cumhuriyeti eski İçişleri Bakanı Nicos Nouris, Mayıs 2021’de göçmen varışları azaldığında dikenli çitin kaldırılacağına dair söz vermişti.

Kıbrıs Cumhuriyeti Göç ve Uluslararası Koruma Bakan Yardımcısı Nicholas Ioannides, çitin faydasına ilişkin bir polis değerlendirmesi talep etti.

Phileleftheros kaynakları, polis raporunun dikenli çitin bazı faydaları olduğunu kabul ederken çiti kaldırmaya meyilli olduğunu belirtiyor. Düzensiz göçün, öncelikle adanın kuzeyindeki geçiş noktalarında daha sıkı önlemler nedeniyle %90 oranında azaldığını belirtiyor.

Dikenli çitin varlığı, Yeşil Hat ve ara bölgenin ötesinde gayri resmi bir “üçüncü sınır” yaratarak siyasi endişelere yol açtı. Bariyerden etkilenen vatandaşlar, bölünmüş tarım arazileri gibi sakıncaları öne sürerek bariyerin kaldırılmasını destekliyor.











Başa dön tuşu