GüncelInstagramKıbrısKültür&SanatSanatSürmanşetYaşam

Kıbrıs yapımı ‘Hendrix’i Kaçırmak’ isimli filmin gösterimi yapıldı


Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve İlkokul ve Anaokulu Öğretmenleri İlerici HareketiPROODEFTIKI  “21 Eylül Barış Etkinlikleri” çerçevesinde iki toplumlu bir film gösterimi etkinliği gerçekleştirdi

Kıbrıs yapımı Hendrix’i Kaçırmak filminin gösterimi yapıldı

Smuggling Hendrix – Hendrix’i Kaçırmak” isimli filmin gösterildiği etkinliğe adanın kuzeyinden ve güneyinden gelen öğretmenlerin yanı sıra, sendikacılar, siyasetçiler ve akademisyenler katıldı. Dayanışma Evi’nde gerçekleşen film gösteriminin ardından katılımcılara resepsiyon verildi.

Kıbrıslı yönetmen Marios Piperides’in yönettiği ve sınırdan kaçan köpeği Jimi’yi geri almak için uzun ve karmaşık bir durumun içine düşen Yiannis’in hikayesine odaklanan filmde; “adanın iki bölgesi arasında hayvan alışverişi yasaklandığından, Yiannis, en iyi arkadaşı Jimi’yi kaçırmak için adanın kuzeyinde yaşayan Hasan’la ve başka beklenmedik karakterlerle iş birliği kurmak zorunda kalır. Köpeğini kaybeden bir adamın sıradan öyküsüyle film, insanları bölen bütün sınırların anlamsızlığını gözler önüne seriyor”











Başa dön tuşu