EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Davulcu: İsrail’in, Nasrallah’a yaptığı operasyon, adamızdaki İngiliz üslerinden kalkan savaş uçaklarıyla yapıldı!!


Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi İlke Davulcu, adadaki İngiliz üslerinin adayı hedef haline getirdiğine dikkat çekti, toplum liderlerinin bir an önce müzakere masasına oturmasının hayati önemini vurguladı

Davulcu: İsrail’in, Hizbullah lideri Nasrallah’a yaptığı operasyon, adamızdaki İngiliz üslerinden kalkan savaş uçaklarıyla yapıldı

Yazılı açıklama yapan Davulcu, Kıbrıs Cumhuriyeti kurulurken yasal statü kazanan İngiliz üslerinin ne Kıbrıslı Türklerin ne de Kıbrıslı Rumların içine sinen bir statü olduğunu söyleyerek, Kıbrıs sorunu nedeniyle iki toplumun ne yazık ki hiçbir zaman üslerle ilgili olarak sağlıklı bir tartışma ortamı yaratamadığına dikkat çekti.

1990’lardan beri Orta Doğu’daki birçok operasyona hizmet eden İngiliz üslerinin, bu kez de ABD ve İsrail’e hizmet ettiğine işaret eden Davulcu, “Geçtiğimiz ay Hizbullah bu üstler nedeniyle Kıbrıs’ı da vurabileceğini belirtmiş ve bu ciddi bir tedirginliğe sebep olmuştu. Son olarak İsrail’in, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’a yaptığı operasyon, yine adamızdaki İngiliz üslerinden kalkan 8 savaş uçağı ile yapıldı” dedi.

“Kıbrıs; İngiltere’nin ‘böl-yönet’ politikasının yaşayan örneğidir”

İngiliz üslerinin adada bulunan varlığının, her savaşta adanın bir savaş üssüne dönüştürülmesine hizmet ettiğini, Orta Doğu ve Akdeniz bölgesinde çözüme ve barışa en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde Kıbrıs’ın yüzen bir savaş gemisine dönüştürülmesine sonuna kadar karşı olduklarının altını çizen Davulcu, İngiltere’nin İkinci Dünya Savaşı sonrası uyguladığı “böl-yönet” politikasının aslında yaşayan örneğinin de ne yazık ki hala Kıbrıs olduğunu vurguladı.

Davulcu, “61 yıl önce başlayan Kıbrıs sorununun çözümsüz kalması ve bugüne kadar üslerin hiç tartışılmaması da tesadüf değildir. Çözümsüzlük adanın kullanılması için araç haline getirilmiştir. Doğal gaz ve siyasi gelişmeler nedeniyle Kıbrıs sorunun yeniden görüşüleceği aşikardır. TDP olarak toplum liderlerini bir an önce görüşmelerin başlaması için çağrımızı yenileriz. Orta Doğu’da büyüyen savaşta ülkemizin araç olarak kullanılmasını engellemenin en akılcı yolu emperyalist ülkelerden arındırılmış birleşik Kıbrıs’tır” dedi.











Başa dön tuşu