EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

KTSO: Zamlar üretim maliyetini yükselterek enflasyonist baskıları tetikliyor


Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), atanmış hükümetin elektrik giderlerine yaptığı zammı eleştirerek “istikrarlı” bir şekilde yapılan zamların, vatandaş ve üreticilerin ekonomik yükünü daha da ağırlaştırdığını ve toplumsal refahı olumsuz yönde etkilediğini vurguladı

KTSO: Zamlar üretim maliyetini yükselterek enflasyonist baskıları tetikliyor

KTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, atanmış hükümetin istikrarlı bir şekilde yaptığı zamlar eleştirildi. Zamların, hem vatandaşların hem de üreticilerin ekonomik yükünü daha da ağırlaştırdığı belirtilirken, bu durumun toplumsal refahı bozmaya devam ettiğine işaret edildi.

Yapılan zamların, enerji maliyetlerini artırdığı belirtilen açıklamada, bu artışın hem haneleri hem de üretim sektörünü vurduğunu ve dar gelirli ailelerin ve küçük işletmelerin yaşam mücadelesini daha zorlaştırdığı kaydedildi.

KTSO, artan enerji maliyetlerinin sanayi ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için artık dayanılmaz bir hale geldiğini kaydederken, bu durumun iş gücünün istihdamını da olumsuz etkilediğine işaret edildi.

“Şimdiden helvasını dağıtmaya hazırlananlar varsa şaşırmayacağız!”

Yaşanan bu gelişmeler ışığında Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın iflas bayrağını çekmek zorunda kalacağı ifade edilirken, “Şimdiden helvasını dağıtmaya hazırlananlar varsa şaşırmayacağız!” denildi. KTSO açıklamasını “SON SÖZ: ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI” şeklinde sonlandırdı.











Başa dön tuşu