EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Töre: Partimin Genel Başkanı’na yeniden aday olduğumu söyledim


Adanın kuzeyindeki yapı içerisinde Meclis Başkanlığı görevi yapan UBP milletvekili Zorlu Töre, yaklaşan Meclis Başkanlığı seçimi öncesinde yaptığı açıklamada yine alışıldığı gibi ilginç gerekçelendirmeler yapmaya devam etti. Töre açıklamasında, onlarca kez çıktığı Türkiye ziyaretlerinde lüks oteller yerine misafirhanelerde konakladığını, en az para harcayan Meclis Başkanı olduğunu ve yeniden Meclis Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu

Töre: Lüks oteller yerine misafirhanelerde konakladım

Meclis Başkanlığı süresince en az harcama yapan ve bütçeyi en az kullanan Başkan olarak kayıtlara geçebileceğini ileri süren Töre, aldığı davetlerle gittiği birçok yurt dışı seyahatinin kendisinin ve heyetinin uçak ile konaklama harcamalarının da davet eden kurumdan karşılandığını iddia etti.

Töre, birçok ziyaretinde lüks oteller yerine misafirhanelerde de konakladığını ileri süren Töre, bu ziyaretlerde “yüz binlerce Türkiye ve KKTC bayraklarının olduğu rozetler ve flamalar dağıttığını” söyledi. Bu ziyaretlerin “hiçbirinin” devlet ya da Meclis bütçesinden karşılanmadığını savunan Töre, ziyaret masraflarının Türkiye’den sendika, sivil toplum örgütü ve Türk milliyetçisi dostlarının olduğunu iddia etti.

Töre, neredeyse her hafta Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretlerde rozet dağıtmasının dışında bu ziyaretleri neden gerçekleştirdiği, bu ziyaretlerin ekonomik kriz altında ezilen ada halkları için ne gibi açılımlar getirdiği konusunda ise tahmin edileceği gibi herhangi bir yorum yapmadı.

“Partimin Genel Başkanı’na yeniden aday olduğumu söyledim”

Töre, ülke içerisinde de yapmış oldukları çalışmalarla Meclis’in temsiliyetini daha da arttırdıklarını iddia ederek, “Partimin Genel Başkanı’na yeniden aday olduğumu söyledim. Sayın Sucuoğlu’nun adaylığı ile ilgili iddiaları Sayın Başbakan’a sorduğumda kendisi ile görüşmediğini bana iletti. Faiz Bey’in aday olmayacağını düşünüyorum. Şayet aday da olursa da bunlar grupta konuşulacaktır” diye konuştu.

 











Başa dön tuşu