InstagramKıbrısManşetSiyaset

Ankara istedi: Tatar ve Hristodulidis 15 Ekim’de New York’ta bir araya geliyor


Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres‘in ev sahipliğinde Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulides’le akşam yemeğinde görüşeceği açıklandı

Cumhurbaşkanlığı: Gayriresmi akşam yemeğinin herhangi bir gündemi olmayacak

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Tatar Hristodulides’le, BM Genel Sekreteri Guterres’in ev sahipliğinde 15 Ekim akşamı New York’ta gayriresmi bir akşam yemeğinde buluşacak.

Açıklamada, “Gayriresmi akşam yemeğinin herhangi bir gündemi olmayacak ve iki lider sosyal ortamda karşılıklı görüş alış verişinde bulunacak. BM Genel Sekreteri’nin ofisiyle sürdürülen istişarelerde, Rum tarafının da bu tarihe onay verdiği, üst düzey BM yetkililerince tarafımıza aktarılmış olup, ilgili gayriresmi akşam yemeği davetinin Genel Sekreter Sayın Antonio Guterres tarafından yakın zamanda taraflara ulaştırılacağı bilgisi de yine aynı kaynaklardan edinilmiştir” denildi.

Ankara’dan talimat!

Daha önceki açıklamalarında “iki devletli” sözde çözüm öneisi kabul edilmedikçe ne resmi ne de gayriresmi görüşme yapmayacğaını açıklayan Tatar’ıni Ankara‘dan gelen talimatla yemeği kabul ettiği konuşuluyor.











Başa dön tuşu