EkonomiInstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

Proje, trafik sıkışıklığına çözüm olacak: Dinamik kavşak kontrol sistemi sağlanacak


Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, “Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik (Akıllı) Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, bölgedeki yatırımlarına devam ediyor

Belediyeden verilen bilgiye göre; bölgedeki sorunları tek tek yerinde tespit ederek çözüm bulan Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, “Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik (Akıllı) Sinyalizasyon Projesi” ihalesini tamamladı.

Hasan Paralik (soldda) – Ali Karavezirler

Demirhan – Balıkesir yolunda her gün yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm olacak projenin ihalesini Elnaz Trading Ltd. aldı. Değirmenlik Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler ile yüklenici firma Elnaz Trading Ltd. Direktörü Hasan Paralik bugün imzaları atarak proje için startı verdi.

Dinamik kavşak kontrol sistemi sağlanacak

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi sınırları içerisinde yer alan bir adet kavşağın araç yoğunluğunu baz alan dinamik kavşak kontrol sisteminin tesis edilmesini sağlayacak proje, kavşakların dinamik olarak yönetilmesini amaçlıyor.

Kurulacak olan dinamik sistemle, kavşaklara bağlı yönlerden görüntü tabanlı olarak toplanacak yoğunluk, işgaliye ve araç sayım verileri sistem dahilinde bulunan dinamik kavşak yönetimi
algoritmaları tarafından değerlendirilerek kavşağın anlık yoğunluk verileri ışığında yönetilebilecek.

Bu sistemle, sabit süreli kavşak yönetimi sona erecek ve anlık olarak yoğunluk bazlı kavşak yönetimi sağlanacak.

Bu sayede araç yoğunluğunun göreceli yüksek olduğu yönlere verilen yeşil süresi uzayacak ve kavşak kapasite kullanımı yükselecek. Kavşağa uzaktan erişimin de sağlanacağı sistemle, kavşak gözlemlenebilecek, arıza alarm takibi yapılabilecek.











Başa dön tuşu