GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Balık tutma tutkusu İngiliz ajanların işine yaradı!


İngiliz medyasındaki haberlere göre, ülkenin gizli istihbarat servisi MI6, adanın güneyindeki bir Rus casusunu çift taraflı ajana dönüştürmek için bir operasyon gerçekleştirdi

Rus ajanın Baf’ta tesisatçı olarak çalıştığı ileri sürüldü

Cyprus Mail‘in İngiliz medyasından Daily Express‘e dayandırdığı habere göre, Rus casusu Baf‘ta tesisatçı rolünde yaşıyordu.

Rus ajanına ‘Sunshine 24‘ kod adı veren MI6, Rusya istihbarat servisleri tarafından hem İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri personeline, hem de adada bulunan diğer İngiliz kuvvetleri personeline tesisat hizmeti sunması talimatıyla bu role soyunduğu belirtiliyor.

Haberde Rus ajanının kimliğinin ortaya çıktığı ve bu durumdan sonra MI6’in ajanı gözetlemeye başladığı, hareketlerini takip ettiği ve daha sonra ise casusun balıkçılığına olan sevgisini keşfettiği bildirildi.

Balık tutma tutkusu İngiliz ajanların işine yaradı!

Mayıs ayında Rus casusuna bir tuzak kurulduğu kaydeden haberde, bu tuzak çerçevesinde gizli bir İngiliz casusunun “tesisatçıya” telefon ederek yatak odasının su bastığını söylediği ve “Tesisatçı” evde çalışırken, o ve MI6 casusunun başlattığı sohbette casusun balık tutmakla ilgili tutkusunu ortaya çıkardıkları ve daha sonra sohbeti ilerletip birlikte balığa çıktıkları belirtildi.

İngiliz ve Rus ajanlarının balığa gitmekle başlayan arkadaşlıklarının giderek geliştiğini kaydeden habere göre, Temmuz ayı içerisinde MI6 ajanının gerçek kimliğini Rus ajanına açıkladığı ve casusa, Rusya ile İran arasındaki sinyal istihbaratına erişim sağlayan ayrıntılı bilgi sağlanması karşılığında “başka bir hayat yaşama” şansı sunduğu ifade edildi.

İran’ın balistik füzeler aldığı edinilen bilgiler sonrası ortaya çıktı

Kendi kimliğinin açığa çıkması sonucu MI6 ajanının teklifini kabul eden Rus casusunun verdiği bilgiler kapsamında Eylül ayında Rusya’nın nükleer konularda teknoloji paylaşımı karşılığında İran’dan bir miktar Fath 360 kısa menzilli balistik füze aldığını keşfetmesini sağladığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Eylül ayında Ukrayna’ya yapacağı bir gezi öncesinde İngiltere’ye yaptığı bir gezi sırasında Kıbrıs’taki ajanların ortaya çıkardığı haberi duyurdu.











Başa dön tuşu