DünyaGüncelInstagramSağlıkSiyasetSürmanşetYaşam

Garipoğlu’nun cezaevinde ölmediği ve yurtdışına kaçırıldığı düşünülüyordu




Türkiye’de hayatta olup olmadığı tartışılan ve son olarak mezarı açılan Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun cesedinden alınan örnekler ailesinin DNA’sıyla uyuştu

Garipoğlu’nun cezaevinde ölmediği ve yurtdışına kaçırıldığı düşünülüyordu

17 yaşındaki Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü.

Cem Garipoğlu 197 gün sonra teslim olunca tutuklanmıştı. 24 yıl hapis cezası verilip Silivri Cezaevi’ne konan

Garipoğlu’nun 10 Ekim 2014’te hücresinde ölü bulunduğu açıklanmıştı. Ancak Garipoğlu’nun ölmediği ve kaçırıldığı önü sürülüyordu.

Bu nedenle mezarının açılması ve feth-i kabir (cesedin mezardan çıkarılıp otopsi yapılması) işleminin uygulanması isteniyordu. Bu yöndeki başvurular sürekli reddediliyordu. Son olarak Silivri başsavcılığı, Garipoğlu’nun otopsi kaydını istemişti.

Otopsi görüntülerini izleyecek bilirkişi heyetinin hazırlayacağı rapora göre Garipoğlu’nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecekti.

Mezar 3 Ekim tarihinde açılmıştı

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, 26 Eylül’de Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verildiğini duyurmuş ve mezar 3 Ekim’de açılmıştı.

Garipoğlu’nun cesedi tabuta konularak Adli Tıp Kurumu’na gönderilmiş, daha sonra da ailesi inceleme için DNA örneği vermişti.

Silivri başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun cesedinden alınan örneklerin, baba Mehmet Nida ve anne Tülay Makbule’yle birebir aynı DNA profiline sahip olduğu bildirdi.

Açıklama şöyle:

“İstanbul Adli Tıp Kurumu uzmanları tarafından yapılan inceleme sonrasında Biyoloji İhtisas Dairesi’nde kemik, diş ve diğer tüm örnekler üzerinde DNA incelemeleri büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiştir.

Yapılan işlemlerin sonucunda mezardan çıkarılan örneklerin, baba Mehmet Nida ve anne Tülay Makbule’nin müşterek çocuğu Cem Garipoğlu’na ait olup, yine bu kişinin 2014’te otopsi işlemi yapılarak intihar ettiği belirlenen şahısla birebir aynı DNA profiline sahip olduğu tespit edilmiştir.











Başa dön tuşu