Adli OlaylarEkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Alman emlakçı için yapılan itirazlar mahkeme tarafından reddedildi!!




Adanın kuzeyinde Kıbrıslı Rumların mülküne el koymakla bağlantılı olarak geçtiğimiz aylarda adanın güneyinde tutuklanan Alman emlakçı dün Kıbrıs Cumhuriyeti Lefkoşa Ceza Mahkemesi‘nde duruşmaya çıktı

Alman emlakçı için yapılan itirazlar mahkeme tarafından reddedildi

Kıbrıs Cumhuriyeti yetkilileri tarafından geride bıraktığımız aylarda Larnaka Havaalanında tutuklanan Alman emlakçı dün yeniden mahkemeye çıktı. Görülen duruşmada savunmanın Alman emlakçı için yaptığı itirazlar reddedildi.

Emlakçı kadın, adanın güneyinde kara para aklama, gayrimenkulde hileli işlemler ve yasadışı arazi bulundurma gibi 44 suçlamayla karşı karşıya. İddianameye göre, suçlar 2023 ile 2024 yılları arasında Girne’de gerçekleşti.

Savunma avukatı önyargı nedeniyle adil bir yargılama olmayacağını ileri sürmüştü..

Duruşmada savunma avukatı önyargı nedeniyle mahkemenin adil bir yargılama göremeyeceğini ileri sürdü. Ancak mahkeme, avukatın mahkemenin neden önyargı izlenimi verdiğini doğru bir şekilde kanıtlayamadığını söyleyerek duruşma öncesi bu itirazı reddetti.

Yargıç bu argümanı “Geniş, belirsiz ve mahkemenin hangi kapasitesinin veya davranışının önyargı izlenimi yarattığı belirtmedi” gerekçesiyle reddetti.

Bununla birlikte savunma avukatı, davayla ilgili adanın kuzeyinden herhangi bir tanığın adanın güneyinde ifade vermesinin tutuklanma riski taşıdığını söylerken, kuzeyden sunulacak herhangi bir belgenin adanın güneyindeki mahkeme ve savcılık tarafından kabul edilmeyeceği sorunsalını ortaya attı.

Savunma avukatı: Mahkemenin adil yargılama yapması mümkün değil

Savunma avukatı bu nedenle, davada sanığın suçlu kabul edildiğini ve adanın güneyindeki mahkemenin müvekkilini beraat ettirmesinin mümkün olmadığını belirterek, mahkemenin olumlu bir karar vermesi durumunda bu kararın “Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından kontrol edilmeyen bölgelerde Kıbrıslı Rum mülkünün satışı için emsal teşkil edeceğini” savundu.

Savunma avukatı bu gerekçelerle, Kıbrıs Rum mahkemesinin davayı tarafsız bir şekilde dinleyemeyeceği ve Alman kadının adil bir yargılama görmeyeceği anlamına geldiğini söyledi.

Savunma avukatı ayrıca mahkeme üzerinde siyasi baskı uygulandığını da öne sürdü.

“Spekülasyon önyargıyı ve bir mahkemenin görevini yerine getirmeyeceğini gösteremez”

Savcılık ise, mahkeme üyelerini kişisel olarak ilgilendiren ve tarafsızlıklarını etkileyebilecek hiçbir şey olmadığını söyledi.

Savcılık savunma avukatının gerekçelerine yönelik olarak “Spekülasyon önyargıyı ve bir mahkemenin görevini yerine getirmeyeceğini gösteremez. Sadece suçlamalar adanın kuzeyindeki topraklardaki mülkle ilgili olduğu için yargıçları dışlamak düşünülemez” ifadelerini kullandı.

Savunma avukatı, kuzeyde mülk satışlarının reklamını yapma, mülkün yasadışı bulundurulması ve kullanılmasıyla ilgili suçlamaların bir kısmının düşürülmesini talep etti.

Duruşma 17 Ekim’de devam edecek.











Başa dön tuşu