EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

“Dökmecioğlu ve şirketinin üst düzey çalışanlarına karşı tutuklama emirleri çıkarılabilir”




Adanın kuzeyinde şu an 622 lüks ev reklamı yapan Mağusa merkezli DND Cyprus adıyla faaliyet gösteren şirket adanın güneyinde Kıbrıs Rum mallarını gasp nedeniyle soruşturuluyor. Merkezi Amerika Boston olarak bilinen şirket sahibi Ozan Dökmecioğlu, yatırımcılara “yürüyün da gorkmayın” diyen atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a olan yakınlığıyla biliniyor

Ersin Tatar şirketin özel yeni yıl gala etkinliğine katılmıştı

Cyprus Mail’in haberine göre, adanın kuzeyinde faaliyet gösteren DND Cyprus isimli inşaat şirketi Kıbrıslı Rum mallarının gasp edilmesi kapsamında adanın güneyinde soruşturuluyor. Haberde, DND Cyprus adı altında şu an 622 lüks ev reklamı yapan şirket gerçekte Massachusetts, Boston’da faaliyet gösteren DND Homes’un yan kuruluşu.

Haberde, DND Homes’un atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yakınlığıyla bilinen Ozan Dökmecioğlu’na ait olduğu belirtilirken, Tatar’ın 650 VIP konuğun katılımıyla gerçekleşen şirketin Yeni Yıl gala partisine katıldığı ve Dökmecioğlu’nu adanın kuzeyine yaptığı “yatırımlarından” dolayı övdüğü bilgisine de yer verildi.

Konuyla ilgili olarak, DİSİ milletvekili Nikos Georgiou, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos’a bir mektup gönderdi. Haberde, Kombos’un bu mektuba gizlilik içinde yanıt verdiği ve mektubun kamuoyuna açıklanmadığı belirtiliyor.

“Dökmecioğlu ve şirketinin üst düzey çalışanlarına karşı tutuklama emirleri çıkarılabilir”

Cyprus Mail’in haberine göre, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın projeden haberdar olduğunu vurgulanırken, yetkililerin mahkemede dava açmak için bilgi topladığı ve yakın gelecekte Dökmecioğlu ve şirketinin üst düzey çalışanlarına karşı tutuklama emirleri çıkarılabileceğini öngörüyor.

DND Homes, Ağustos ayında Kıbrıs Yeşiller Partisi tarafından kamuoyuna açıklanan, Kıbrıslı Rumlara ait mülklere el koyan 24 kişinin yer aldığı listede yer alıyor.

Şirket, Ozanköy (Kazafani), Çatalköy (Ayios Epiktitos) ve İskele (Trikomo) bölgelerinde daireler ve villalar da dahil olmak üzere 622 evle ilgili olarak önümüzdeki iki yıl içinde tamamlanması gereken ve on milyonlarca dolara mal olan dört projeyi duyurmuştu. Lüks evler plaja sadece birkaç metre uzaklıkta.











Başa dön tuşu